Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Minden fiatal Bp-re költözik...

Minden fiatal Bp-re költözik a munka miatt?

Figyelt kérdés
Egy barátnőm végigkérdezte a vidéki egyetemen az évfolyamtársakat és 300-ból 280 diplomaosztó után költözik Bp-re. Senki sem fog vidéken maradni? Itt a megyeszékhelyre, városokra gondolok, nyilván a falvakban kevés a munkalehetőség...

2019. jún. 24. 11:03
 1/4 anonim ***** válasza:
57%
Csak azok, akik életképtelenek vidéken, és azt hiszik, hogy BUDAPEST, a világ közepe.
2019. jún. 24. 11:16
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Azért Pesten több a lehetőség, és valamennyire "nyitottabb világ" mint vidék. Persze ez is várostól függ.
2019. jún. 24. 11:31
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Én is nagyon vágytam Budapestre, ha engem megkérdeztek volna egyetem vége felé, tuti azt mondtam volna, hogy biztosan megyek. Aztán csak kb 5 évvel később költöztem. Mert több a fizu igen, de az albérlet sokkal drágább, legalábbis annál sokkal, ahol laktam. Emlékszem, már dolgoztam, mikor kaptam egy állásajánlatot Budapestről. Örültem, mint majom a farkának, plusz mennyire jó már, hogy valami 80 ezerrel több lesz a nettóm (ez pár éve volt). Aztán kiszámoltam, hogy ha csak egy szobát bérlek, plusz bérletet veszek, már alig marad több, de cserébe kajára is több fog elmenni, mert nem tudok a szüleimtől bármikor kaját hozni, és még a hazautazás is drágább.

Szóval majd ők is rá fgnak jönni, hogy pályakezdőként nem fognak akkora pénzeket keresni, amiért érdemes lenne Budapestre költözni. Kivétel persze mindig van, meg van, akinek buli/pia/csajok fontosabb, mint a pénz. DE meglepne, ha egy év múlva tényleg mind a 280 Budapesten lenne.

2019. jún. 24. 11:45
 4/4 anonim ***** válasza:
84%
3-asnál a pont!
2019. jún. 24. 15:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!