Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » 10 éve, lakásfelújításra...

10 éve, lakásfelújításra ajándékba adott pénzt vissza lehet-e kérni?

Figyelt kérdés
Ex anyós, anno mikor vettem a házat és összeálltam a lányával, besegítétt némi pénzzel, 5-600 ezerrel a felújításba. A ház egyedül az én nevemen van, mivel a szüleimtől vettem meg, és én is fizetem a felvett hitelt. Ügyvéd szerint ez soha nem is fog közös tulajdonba menni.(ezt még a szerződés megírásakor mondta) Lényeg, most, hogy szétmentünk, exanyós kérné vissza a pénzt, amiről persze semmi papír nincs. Nem fenyegetőzik meg hasonlók, csak kicsit hülyén jön ki, mikor az lehet mondani, hogy 8 évig én tartottam el a lányát.

2019. jún. 23. 10:06
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Nagyon nem szimpatikus a hozzáállásod a gyerekeid anyjához és az anyósodhoz. OK, az élettársad sem szimpatikus, ha megbeszélés nélkül esett teherbe, de beleegyeztél a végén és most ha már felvállaltátok a gyerekeket, nyilván valakinek otthon kellett velük maradni, amíg kicsik. Egyértelmű, hogy azt a szülőt, aki évekig kiesik a munkából, valakinek el kell tartani. Sajnos az is egyértelmű, hogy ez a szülő anyagilag minden téren lemarad, hiszen kiesik a munkából, az otthon töltött évek alatt nincs bevétele, így nem igazán tud külön megtakarítást felmutatni, de ez egy normális kapcsolatban nem is lenne téma, váláskor, külön költözéskor viszont igen nagy hátrány, ha a dolgozó fél nem érzi, nem látja be, hogy a közös gyerekek ellátása miatt került jelentős anyagi hátrányba a társa. Ezek alapján kifejezetten jogosnak látom, hogy legalább a szülő kapja vissza a kapcsolat elején adott anyagi segítséget.
2019. jún. 25. 08:43
 12/13 anonim ***** válasza:
Szerintem meg nem kell 6 évig otthon növeszteni a sggét, visszamehetett volna dolgozni.
2019. jún. 25. 08:47
 13/13 A kérdező kommentje:
Kedves 11_es válaszadó! Az az érzésem , hogy nő lehetsz és nem érzed át a helyzet súlyát! Nem te vagy az első aki nem érti, hogy mekkora szemétség a férfiaknak az ha valaki sunyi módon hagyta abba a fogamzásgátlót. Egy gyerek egy életreszóló döntés, amit két embernek kell hoznia, és lényegében ő arra is játszott, hogy a gyerekekkel biztosítsa be a helyét nálam. Én meg voltam annyira lelkiismetes, hogy nem dobtam ki azonnal. Csakhogy ha valaki utána baszik mindenre amit mondok, rendet sem tartott, főzni sem tanult meg az idő alatt amíg itthon döglött, és már mint férfi sem kellettem neki, mert megkapta amit akart, akkor én úgy érzem, hogy nem jár nekik semmi.
2019. jún. 27. 17:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!