10 éve, lakásfelújításra ajándékba adott pénzt vissza lehet-e kérni?
Figyelt kérdés
Ex anyós, anno mikor vettem a házat és összeálltam a lányával, besegítétt némi pénzzel, 5-600 ezerrel a felújításba. A ház egyedül az én nevemen van, mivel a szüleimtől vettem meg, és én is fizetem a felvett hitelt. Ügyvéd szerint ez soha nem is fog közös tulajdonba menni.(ezt még a szerződés megírásakor mondta) Lényeg, most, hogy szétmentünk, exanyós kérné vissza a pénzt, amiről persze semmi papír nincs. Nem fenyegetőzik meg hasonlók, csak kicsit hülyén jön ki, mikor az lehet mondani, hogy 8 évig én tartottam el a lányát.2019. jún. 23. 10:06
1/13 anonim válasza:
Jogilag nem kérheti, etikailag viszont illene visszaadnod, mivel arról anyós nem tehet, hogy Ti úgy egyeztetek meg a lányával, hogy eltartod. Nyilván a közös jövő reményében segített a ház felújításában és nem azért, hogy Neked legyen egy értékesebb házad. Az ilyen posztok győznek meg arról, hogy nagyon is számít a papír, a jogtiszta helyzet, mert csúnyán benézheti az, aki a másik jóindulatában bízva segít.
3/13 anonim válasza:
Mit jelent hogy eltartottad? 8 éve nem dolgozik?
4/13 anonim válasza:
Én visszaadnám, nem tétel, a pereskedés akkor se hiányzik, ha igazam van. Többet ér, hogy békén hagyjanak.
5/13 anonim válasza:
" Nyilván a közös jövő reményében segített a ház felújításában és nem azért, hogy Neked legyen egy értékesebb házad."
Azert 600 ezer nem az a kategoria, amitol hudeertekes lesz egy haz, egy 600-as felujitas inkabb arra jo, hogy elhetobb legyen, amit a lanyka is elvezett 10 even at, es 10 ev alatt ennel tobbet is amortizalodhatott a haz.
7/13 anonim válasza:
11.46-os, 10 éve 600E Ft nekem tétel volt, főleg hogy most is lehet 2-3M Ft-ért vidéken házakat venni.
8/13 A kérdező kommentje:
3-as válaszadó! Azért érzem úgy, hogy 8 évig én tartottam el,mert annó a válság ideje alatt munkanélküli lett, és fél évre rá terhes az ikrekkel. Ez most azért is bosszantó, mert sunyi módon hagyta abba a fogamzásgátlót. Persze a fiúkat szeretem, mint a GYES mint pedig a családi pótlék nem egy hűdenagy összeg, így hogy munkanélküli volt, cakk-pakk 80 ezer forint ami az ikreknél igencsak kevés mikor egy csomag pelenka nem elég egy hétig. Ráadásul ikrekkel a sulikezdésig lehet GYES-en, így jött ki a 8 év. Meg azért tegyük hozzá, hogy ezt a pénzt nem ő kapja fizetésként, hanem a gyerekek. A pénzt akkor a konyhafelújításra és pár ablak cseréjére ment el, vagyis olyan húdesokat nem növelt egy 2 szintes, 120 m2-es ház árán.
2019. jún. 24. 12:33
9/13 anonim válasza:
Legalább mondaná el rendesen, hogy pelenkára kell!
10/13 A kérdező kommentje:
9 évesek a fiúk, nem kell nekik pelenka, csak exem az anyja segítségével most vesz lakást és próbálnak mindenkit lehúzni.
2019. jún. 24. 20:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!