Budapesten miért nettó 1000 forintos órabér a segédmunkák teteje, hol vannak a jobban fizető melók?
Miért kérdezed meg többször ugyanazt?
https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__egyeb-ker..
Nem a segédmunkások keresnek sokat hanem a szakmunkások akik értenek is a szakmájukhoz.
Egy fürdőkádat rakott be nálam a vízszerelő, de ő nem tudott ytong téglafalat rakni a kád elé csempeajtóval és csempézni sem ezért kerestem egy kőművest. Egyik nap eljött felhúzta a falat (70 perc), másik nap eljött lecsempézte (kb 4 négyzetméter, kb 60 perc) és fizettem 30 ezer forint munkadíjat (ezzel is meg a munkája minőségével is nagyon meg voltam elégedve). Volt vele egy segéd aki napi 10 ezerért kulizott nála. Gyakorlatilag a mester keze alá dolgozott, de közben rengeteg csempét rosszul vágott el.
A mester egy nap becslésem szerint 5-6 ilyen kis munkát is elvállal. Számolj utána kérdező, hogy mennyit is keres egy szakmunkás a segédmunkáshoz képest.
Azt, hogy a teteje-e azt nem tudom, de az biztos, hogy ha így is van, akkor azért mert a magasabbakat nem jelentik be.
Tehát nem számít bele a nyugdíjba, nem fizetik a TB-t. Nem olyan jó megsérülni egy építkezésen, és utána belerokkanni, mert nem volt pénzed orvosra, vagy leszázalékoltatni magad 40 évesen, annyi nyugdíjjal, amiből egy fél hónapban se jössz ki.
És nem csak állítólag a leggazdagabb. A magyar GDP jelentős részét itt termelik ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!