Zepterrel kötöttem ma megbízási szerződést, akkor már nincs próbaidő?
Szerződésben az állt, hogy határozatlan idrőre szól, felmondási idő pedig 1. év esetén 1hónap. Meg ugye rendkívül is fel lehet mondani, ha vmelyik fél megszegi a szerződést. Erről még nem volt szó.
Még nem akarom felmondani, mert nincs kilátásban más munka, de sokáig se akarom halogatni, mert még utána jön az 1 hónap, és az már sok idő lenne.
Megbízás esetén nem beszélhetünk próbaidőről. Azonban a szerződést nem a címe, hanem a tartalma szerint kell értékelni. Amennyiben a szerződés szövegezésben munkaszerződést leplez, de megbízási szerződésnek "hívják", attól még munkaszerződésként jön létre.
De valószínűleg azért nem tartalmaz próbaidőt és hasonló munkajogi fogalmakat, mert polgári jogviszony jött létre, és megbízási jogviszonyba kerültél a megbízóddal.
Sziasztok
Én egyik napról a másikra hagytam ott őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!