Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Zepterrel kötöttem ma megbízás...

Zepterrel kötöttem ma megbízási szerződést, akkor már nincs próbaidő?

Figyelt kérdés

Szerződésben az állt, hogy határozatlan idrőre szól, felmondási idő pedig 1. év esetén 1hónap. Meg ugye rendkívül is fel lehet mondani, ha vmelyik fél megszegi a szerződést. Erről még nem volt szó.

Még nem akarom felmondani, mert nincs kilátásban más munka, de sokáig se akarom halogatni, mert még utána jön az 1 hónap, és az már sok idő lenne.

2010. júl. 7. 23:09
 1/6 A kérdező kommentje:
Ha lehet, én már holnap be se mennék. De gondolom, ez nem így megy:S
2010. júl. 7. 23:11
 2/6 anonim ***** válasza:
Ha egyszer nincs próbaidő, akkor csak rendes (vagy rendkívüli) felmondással lehet elhúzni onnan. Ott meg ugye szokott lenni felmondási idő.
2010. júl. 7. 23:29
 3/6 anonim ***** válasza:
próbaidő??? ez nem munkaszerződés....ha meg holnap már nem akarod csinálni, miért írtad alá ma?
2010. júl. 7. 23:46
 4/6 anonim ***** válasza:
Ez mondjuk igaz második, próbaidő csak munkaszerződésnél van, ezt benéztem...
2010. júl. 7. 23:49
 5/6 anonim ***** válasza:

Megbízás esetén nem beszélhetünk próbaidőről. Azonban a szerződést nem a címe, hanem a tartalma szerint kell értékelni. Amennyiben a szerződés szövegezésben munkaszerződést leplez, de megbízási szerződésnek "hívják", attól még munkaszerződésként jön létre.

De valószínűleg azért nem tartalmaz próbaidőt és hasonló munkajogi fogalmakat, mert polgári jogviszony jött létre, és megbízási jogviszonyba kerültél a megbízóddal.

2010. júl. 8. 00:42
 6/6 anonim ***** válasza:

Sziasztok

Én egyik napról a másikra hagytam ott őket.

2011. okt. 21. 10:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!