Mi értelme van még mindig az 1 és 2 forintos érmék bevonása miatti kerekítgetésnek?
Csak szerintem abszolút idegesítő mindig valamit variálni az árakkal? Miért jó ha valami kiírva 1.499.- forint, és nem 1.500.-?
Értem, értem, manipulálni akar hogy az valójában négyszáz, és nem öt... Bármilyen turista megfordul itt szerintem azt sem tudja most merre van arccal.
Mert ergy új törvény hozás egy rakat pénzbe kerül és ugye lyan jól megy az államnak, hogy egy ilyen aprócksa törvényre nincsen pénz...
Egyébként tényleg egyszerü lenne, csak az eladókat kötelezni kellene, az árképzésnél az 5 és 0 végzödésre. Ugyan úgy ahogy árképzésnél ha százalékkal számolnak és kijön, hogy 3866,574Ft akkor azz muszály 3867Ft-nak kiírni, így meg kiírhatnák, hogy 3870Ft.
"Értem, értem, manipulálni akar"
Akkor mi a kérdésed tulajdonképpen?
Az egyik a manipuláció, így van. Maga a tény, hogy ránézve (vagy hallgatva) nem 2-vel, hanem 1-gyel kezdődik, kellemesebb érzet.
A másik pedig az adó.
Az eladónak a termék ára után kell adóznia. Ha a cucc 99 forintba kerül, és abból valaki vesz 2-t, akkor a számlázási terhelési tétel csak 198, míg a 2 forint úgynevezett "kerekítési differencia" 0%-os adóval, azaz tiszta haszonként megy az eladóhoz. Természetesen ha a vásárlás 1-2 vagy 6-7 végződésű, akkor azokat bukja és nem nyeri.
Viszont mégis, több a kerek.diff.plusz, mint a kerek.diff.minusz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!