Dolgozott már valaki poharasként Budapesten valamelyik szórakozóhelyen?
Fantasztikus meló!
Sokan direkt meglöknek, hogy eless, sokan "Várjááá!!" és erre beleköpi a rágót a kezedben lévő pohárba. Igazi csicska meló!
Ja, és közben nézheted, ahogy mások buliznak, veled meg üvölt a pultos.
Engem beajánlottak, nem hirdetéseken keresztül jelentkeztem. Telefonon keresztül megbeszéltem a rendezvényszervezővel, hogy milyen ruha kell, mikorra kell ott lenni stb.
Az egyik hely egy XI. kerületi szórakozóhely, ott fél éven keresztül voltam, jól fizetett, napi 15ezer megvolt. Azt a helyet nagyon szerettem, a pohárszedés úgy nézett ki, hogy kaptunk egy mélytál szerűséget, abba pakoltuk a poharakat, tehát még egyensúlyozni sem kellett a tálcával. Ha nagy buli volt, pörögni kellett, rengetegen fogyasztanak olyankor. Ha laza a buli, akkor néha mi is bementünk táncolni, kicsit levegőzni. Nem hajtanak szarrá, de azért figyelnek azért. A fogyasztók kb 90%-a totál részeg, józanul vicces nézni, egyébként nem zavarnak. Van, hogy tőled kérnek piát, de szólsz nekik, hogy a pultnál kérjenek és ennyi.
A másik hely egy dunaparti helyiség volt, fizetés ugyanaz, de ez már pörgősebb volt. Itt figyeltek rendesen, tálcát kaptál full amatőrként is, azzal meg úgy haladtam mint egy csiga a tumultusban. Azért volt szívás, mert kisebb hely volt és nagyon kellett tolakodni, tálcával gondolhatod, milyen rossz lehetett. Egyszer le is csesztek, mert 10 percenként tettem egy kört és ez nekik “lógás volt”. Na mindegy, kellett a pénz, de ott nem sokáig voltak, kb 4 alkalomig.
Piát kaphattunk, de csak mértékkel, egy este alatt 2-3 feles és 1-2 sör belefér, de volt aki annyira részeg lett, hogy hazaküldték. Kellemetlen. Lényeg, hogy legyél szorgalmas, nem kell a sunnyogó munkatársakkal együtt lógni, mert annak csak baj a vége (rádkenik, lebasznak stb).
Mind a két helyen kell buli előtt/után pakolni és takarítani, ami kb 1-2 óra, de egyértelműen a poharazás a legnehezebb az egészben.
Összességében fárasztó, minimum 12 órát kell állni és pörögni. Az éjszakai munka megeröltető, főleg ilyen hajnali 2-3 körül, de túlélhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!