Szeretnék egy válalkozást de nekem csak pénzem van hogy hová érdemes betársulni?
Ez miért lenne jó egy vállalkozónak?
Ha bővítésre kell neki pénz, de nincs neki, akkor felvesz a banktól, kitermeli a kölcsönt kamatostul, vissza fizeti és onnantól megint az övé az egész haszon. Hülye lenne téged bevenni csak azért hogy utána amíg a cég létezik részt fizessen neked, csak mert te bevásároltad magad.
Erre találták ki:
- A részvénytársaságot (veszel részvényt, ennek arányában tulajdonossá válasz)
- A kockázati tőkebefektetőket
Aztán a pénzen kívül van-e valamilyen üzleti ismereted?
Hogy mi lenne pl. a fedezete a kölcsönadott pénzednek? Mennyi az esélye, hogy vissza is kapod? Vagy nem zavar, ha elbukod az egészet? Mert ha nem zavar, akkor itt egy ember, éppen pénzes társat keres. mondjuk a saját dolgait nem hajlandó kockáztatni, de más pénzét igen- hát, ha vagyolyan balek (bocs), hogy belemész, akkor tessék, itt van:
https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__sajat-val..
De ha nem zavar, hogy elbukod a pénzt, akkor nekem is adhatnál 500 ezret, mert most épp szüneteltetem a vállalkozásomat - akkor legalább újra tudnám indítani :-)
Én fordítva vagyok. :)
Ötletem van, pénzem nincs annyi, hogy meg is valósítsam.
Ha gondolod, írj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!