Mit tegyek ha a postai nyomonkövetés szerint megérkezett az ebayről rendelt termék de én nem vettem át?
RS288610194DE
Ez a küldeményazonosító esszerint a posta sikeresen kézbesítette mér jó régen. De én nem kaptam meg...ez hogy lehet? Ti mit tennétek a helyemben? Egy 20 ezer forintos termékről van szó.
Mert hülyének néz téged.
A "garanciaidő" nem 30 nap, hanem 180 nap Paypal esetében. Ha te ezek ismeretében is teszel arra, amit írtam, akkor vesszen a 20 ezer forintod. Én jót akartam neked. Ott a lehetőség, hogy visszaszerezd a Paypal segítségével.
Amúgy lehet, hogy sok másik embert is bepaliznak ezzel a módszerrel.
Az eladó elküldi "rossz" címre, a posta visszaküldi a "return address"-re, az eladó ezek után rendelkezik egy sikeres kézbesítést igazolni látszó követési számmal. De a kézbesítés helye nem a te országod volt. Ezzel meg lehetne nyerni az ügyet. És az a tény, hogy a tracking adatok tanúsága szerint a magyar posta nem várta ki a 10 munkanapos őrzési időt, azt jelenti, hogy eleve meg sem próbálták neked kézbesíteni, hanem "visszapattant" a csomag egy ponton (valószínűleg a helyi szortírozóban)
Az eladó hozzáállása nélkülözi a jó szándékot. Ez egészen világos. A vásárlók naivitására épít, hogy úgysem ismerik a jogaikat és a lehetőségeiket. Innentől rajtad múlik, hogy hagyod-e magad lehúzni. A 180 napos időkeretben még benne vagy. És ne feledd, ezt a reklamációt már nem az eBay, hanem a Paypal keretein belül kell megtenni. Ugyanis az eBayes időkeretből már kicsúsztál. De a Paypal-féle lehetőség még nyitva áll.
Mindenképp meg akarok tenni mindent hogy visszakapjam a pénzem. Segítene valaki?
Tudom írtatok már de ha lépésről lépésre mondanátok akkor talán van remény.
Mit írjak most az árusnak? Aztán mit tegyek először?
Elvileg megérkezett Magyarországra az ALL-IN-ONE PACKAGE TRACKING oldalán ez van:
2019-01-11 01:58
HU1000 HU, Arrived at destination facility
Ez volt 2019.01.11. kor aztán 23.-ig itt volt elvileg..aztán onnan küldték vissza...de a postától nem kaptam értesítést, sem semmit..akkor mégiscsak az ő felelősségük lesz nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!