Melyik a leghatékonyabb módszer a pénz gyűjtésére?
Én nem tartom ezt annyira bonyolultnak, hogy százalékolni kelljen. Szerintem az én módszerem ennél sokkal egyszerűbb bár nyilván százalékokban is ki tudnám fejezni, ha akarnám.
Egy hónappal előre az ember azért látja, hogy várható-e az adott hónapra nagyobb kiadás. Ha igen, kalkulálok vele, ha nem, akkor sincsen túl nagy baj, hiszen a megtakarítási számláról bármikor bármekkora összeget vissza lehet utalni a rendes számlára. Egy dolog nem indok részemről erre, az pedig az, hogy "elfogyott a pénzem" hó végére. Én tudom, hogy mindenestől ki kell/ki tudok jönni x ezer forintból adott hónapban, ez a határ, ha felkopik az állam utolsó három nap, akkor sem fogok a megtakarításomhoz hozzányúlni ezen célból. Nagy önfegyelem kell hozzá ez tény, de nekem abszolút jól működik.
Egyébként befektetésekkel nem foglalkozom, mivel tetemes lakáshitelem van. Ha összegyűlik egy 7 számjegyű összeg, akkor a tőketartozásomba forgatom a pénzemet. Ez leveszi a befektetések terhét a vállamról... pár évig még nem kell ezen agyalnom azt hiszem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!