Melyik a leghatékonyabb módszer a pénz gyűjtésére?
Én azt tudom, hogy a legtöbbet a kajapénzem lehet sprórolni, illetve ha az ember nem vesz meg minden nyavalyát, amit megkíván.
Egyszer elindultam hazafelé, útközben keresztül mentem egy piacon, megláttam valamit, de eszembe jutott, hogy csak 10 ezresem van - ááá, mondom, nem váltom fel, nem olyan fontos. Megyek tovább, lángos - éhes is voltam - á, mondom, mindjárt ottthon vagyok, majd eszek otthon, 10 ezrest nem váltok ezért. Mire hazaértem, kiszámoltam, összesen 1.000 ft-ot megspóroltam így, hogy lemondtam, illetve nem váltottam 10 ezrest.
Nyilván, ha üres a hűtő otthon, akkor nem "játszom" ezt el, de ilyenek is számítanak - mennyire tudja fegyelmezni magát az ember. Aztán, ha már nagyon tele van a hócipője, akkor lehet egy keveset lazítani - majd megint spórolni.
1.Jó oké, az elején mindenki írogatja a bevételt kiadást stb. Ha meg vállalkozó vagy muszáj is, de a túlrészletezés egy idő után feleslegesen vesz el az idődből...
2. Az ételen tilos spórolni.
7-es
Mibe éri meg még befektetni?
A vésztartalékaim fontosak, azokhoz merjek nyúlni ilyenkor?
Ezt a módszert oszd már meg velem, mert lehet hogy béna a felfogásom, de nem tudom feldolgozni a képlet és a műveleti sorrend alapján.
Számomra a legegyszerűbb módszere a spórolásnak és a pénzgyűjtésnek az, hogy a hónap első napjaiban számba veszem az adott hónapban felmerülő nagyobb költségeimet. Tudom, hogyha ilyen nincs akkor x összeget fixen félre tudok tenni. Ha van, akkor értelemszerűen annyival csökkentett összeget fogok tudni. Aznap, amikor megérkezik a fizetésem, azonnal átutalom ezt a már kigondolt összeget a megtakarítási számlámra és elfelejtem, hogy létezik.
Abból élek, ami a számlámon marad.
Most nem elemzem ki teljesen, de így elsőre elég jó módszernek tűnik, bár előre nem látható dolgok megint ott vannak.
Ezekben %-okban oszlik el mire mennyit "kell" költened. Így nem borul fel az egyensúly, nem fogsz túlköltekezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!