Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Tudtok nyári diákmunkákat 15...

Tudtok nyári diákmunkákat 15 éves kortól?

Figyelt kérdés
15 éves lányom szeretne nyáron dolgozni, viszont egyenlőre a mekin kívül nem találtunk mást. Direkt ilyen korán kezdtük a keresést, hogy ne maradjon az utolsó pillanatra. Tudtok ajánlani, hogy hol lenne érdemes keresni? (elsősorban Budapesten)

2019. márc. 30. 10:00
 1/6 anonim ***** válasza:

A meki tuti? Mert ott általában a diákoknak kasszázni is kell, oda viszont 18 év alatt szerintem nem állítanak be.

Egyébként diákszövetkezetekhez kell elmenni és náluk érdeklődni, mert csak ők tudnak kiközvetíteni.

2019. márc. 30. 10:02
 2/6 A kérdező kommentje:
Igen, nagyobbik fiam dolgozott ott, de nem kasszázás, inkább szendvicskészítés meg ilyesmik. De se a lányom, se én nem szeretnénk, hogy oda menjen.
2019. márc. 30. 10:05
 3/6 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom, hogy 16 évesnek kell lennie ahhoz h szerződést köthessenek.

Egyébként meg picit később a net tele lesz diákmunkával. De a Fürge diák szövetkezettel érdemes felvenni a kapcsolatot.

2019. márc. 30. 10:59
 4/6 A kérdező kommentje:
15 éves kortól lehet nyáron dolgozni, persze szülői engedéllyel. Köszönöm a válaszokat!
2019. márc. 30. 19:43
 5/6 anonim ***** válasza:

Az, hogy lehet nem azt jelenti, hogy tud is dolgozni. Értelemszerűen inkább az idősebbeket válogatják majd be (főleg a 18+-osokat, akiket több mindenre is be lehet tanítani) vagy a hosszútávra vállalókat. Egy 15 éves mivel csak nyáron fog tudni dolgozni kevesebb eséllyel indul, mint egy 16 éves, aki akár évközben is maradhat (vagy a szünetekben is vállalhat munkát).

Amivel érdemesebb lenne próbálkozni az az ismerősök általi munka. Ha van olyan rokon, ismerős vagy barát, akinek saját cége/vállalkozása van akkor érdemes lenne nála megkérdezni, hogy lehet e menni.

Magánúton ha hasonló helyre akarod beiratni 100%, hogy nem fogják fogadni. Érdeklődni érdeklődhetsz, de azt fogják mondani, hogy menjen el az xy diákszövetkezethez (akivel van szerződésük) és iratkozzon be. Ha kell a munka akkor pedig nem a munkahelyen kell beiratkozni, hanem a szövetkezet irodájában kell egyeztetni. Munkaidő, bérezés, kezdés stb... Mivel csak 15, ezért neked is vele kell menned. Már csak azért is, hogy ne kelljen rohangálni a beleegyezési nyilatkozattal.

Ha megvan a diákszövetkezet és a konkrét munka akkor érdeklődjetek, hogy kell e valami plusz hozzá. Nekem is a szerződéskötés elött derült ki, hogy tüdőszűrés kell a munkámhoz, ezért csúszott 2 hetet a kezdésem.

2019. márc. 31. 10:05
 6/6 anonim ***** válasza:

Nyáron sok az idénymunka, bár ott sem árt, ha ismered azt, hogy kihez menne dolgozni. Gondolok itt gyümölcsszedésre, nyilván ez vidéken egyszerűbb, mint Budapesten.

Amit még ajánlani tudnék, hogy van pár diákmunkáltató szervezet, aminek a honlapjára be lehet regisztrálni, és folyamatosan töltenek fel munkalehetőségeket, amire jelentkezni lehet, sőt, néha ők hívnak fel téged.

2019. ápr. 3. 11:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!