Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Lenézendő az, aki mesterképzés...

Lenézendő az, aki mesterképzés alatt is csak hostess diákmunkákat vállal?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ma kaptam egy megjegyzést, és azóta rágódom rajta. Az egyetem alatt jellemzően különféle hostess munkákat vállaltam (infópultos, ruhatáros, vendégfogadó stb.), jelenleg (mesterképzés első éve) is egy ilyen munkám van. Az említett megjegyzés pedig arra vonatkozott, hogy ez szánalmas, mert ilyenkor már karriert kellene alapozni, minimum egy jónevű irodában dolgozni stb. Rövid ideig valóban megpróbálkoztam az irodai jellegű munkákkal is (recepció, adminisztráció), de kihasználásnak éreztem, sokkal kevesebb pénzért robotoltam. Kb. megváltás volt, ha otthagyhattam az Excelt, mert valakinek kávét kellett főzni. A hostess munkák ellenben érdekesek, jó hangulatúak, sokkal jobban élvezem őket.

Viszont ezáltal tényleg nincs semmilyen releváns szakmai tapasztalatom, és kínosan érzem magam miatta. Viszont adminisztrálni és kávét főzni sem szeretnék többet, de lehet, azt kellene mégis.

Az a gond, hogy egyre inkább realizálódik bennem, hogy a későbbiekben is irodai munka várna rám: gép előtt ülni, számlákat ellenőrizni, költségvetés stb... Pedig érdekel amit tanulok és jó is vagyok benne, jók a jegyeim. De ha ezt kellene dolgoznom egész életemben, szörnyethalnék az unalomtól és a monotóniától. Csak elég gáz erre mesteren rájönni... Nem tudom, mit csináljak.

Legszívesebben egész életemben hostess lennék, ami persze kivitelezhetetlen. :D

(Amúgy gazdasági szakon vagyok és 3 felsőfokú nyelvvizsgám van, így eddig mindenhova elsőre felvettek, ahova beadtam az önélatrajzom, de ezzel az igazi szakmai tapasztalatot nem tudom kiváltani.)

2019. febr. 18. 22:48
 1/3 anonim ***** válasza:

Nem nézendő le, de te is látod, hogy a szakmádban kellene dolgoznod, azzal jutnál előbbre, nagy gázra utal, ha ennyire herótod van tőle. Egy kis kitartással lehet, hogy izgalmasabb feladatokhoz juthatnál, pont most kellene az utadat taposni. Nagy hátrányban leszel másokkal szemben, ha nem lesz semmilyen gyakorlati tudásod.

Persze elhelyezkedhetsz másban is, a nyelvvizsgák sok utat megnyitnak, de ne kényelmesedj bele a hostesskedésbe, kísérletezz, most vagy fiatal.

Azt hiszem felhasználtam minden közhelyet, de attól érdemes elgondolkodni ezeken.

2019. febr. 18. 23:08
 2/3 mkvenner válasza:
47%
Tessék szépen visszagondolni, hogy miért is kezdted el az egész felsőoktatási tanulmányodat, találd meg ujra a motivációdat. Ne csak az érme egyik oldalát lásd. Továbbá néhanapján ülj le és beszélgess el önmagaddal. Hidd el nem árt.
2019. febr. 19. 00:46
 3/3 anonim válasza:
0%
Gondolom sokan megraknak akkor a nap végén...
2019. febr. 19. 19:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!