Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit tehetek egy ismeretlen...

Xpriest kérdése:

Mit tehetek egy ismeretlen végrehajtás ellen?

Figyelt kérdés

Pénteken ahogy hazaértem egy értesítés fogadott azzal hogy egy végrehajtó írogat nekem.

Gondoltam szombaton majd kihozom a postáról kihoztam. Az áll benne hogy 215e Ft ot lefoglaltak a számlámon. És ez most mi?

Senkinek nem tartozom nincs jelzálog a lakáson, de még a bérletet is rendesen vesszem akkor ez mi?

Felmentem a banki alkalmazásba és ott láttam hogy mindenféle üzenet nélkül ott szerepel a minuszolt összeg.

Honnan tudom meg hogy ez mi?

Gyakorlatilag kicsináltak. A fizetésem nincs ennyi étellel napokig elvagyok még de a számláimat hogyan fizetem be?

Annyit írnak hogy végrehajtás és kész.

Nem kellene valami levelet írniuk előtte hogy legalább tudjam mi ez az egész vagy ilyenek?!

Senki nem követelt semmit tőlem ezt nem kellene meglépniük?

Mi a fenét tehetek?

Egyedül élek nem lesz segítségem vagy mehetek majd hajléktalanok mellé ételért? Akkor hogy fogok bejárni melózni?

2019. márc. 30. 08:34
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
93%
Azért mielőtt beszólsz a munkahelyedre, nézd meg a végrehajtó oldalán a félfogadást, mert nem mindig vannak ott. A bankon meg hiába kéred számon, ők a tartozás jogosságát nem tudják vizsgálni - csak megmondják, mi alapján hajtották végre a számlán a tiltást.
2019. márc. 30. 14:26
 12/23 anonim ***** válasza:
84%

Annyi minden lehet, ami most eszedbe sem jut.

Biztos voltak felszólítók, bár lehet ezeket sem kaptad meg.

Esetleg olyan helyen nem jelentetted át a címed, ahol már úgy gondoltad, nem is kell, mert már nem vagy az ügyfelük.

A végszámlát meg a régi címre küldték, te meg azt hitted, mindent elintéztél, hisz a szerződést megszüntetted, és lezártnak tekintetted.

Ez előfordulhat mondjuk egy villany- vagy gázszámla esetében, ahol egy 100-150 ezres végszámla teljesen normális. (ilyen területen dolgozom)

A többi meg a végrehajtó díja.

Esetleg elmaradt biztosítási díj, vagy egy balesetnél történt károkozás?

Régi munkáltató követelése, felmondás után?

Rendeltél valamit netről, amit nem rendeztél?

Kezességet vállaltál 20 éve, amit rég elfelejtettél?

kis SZJA tartozás, mert befizetni való adód keletkezett adóbevallásnál?

Vaaaaagy... azt írod, vettél egy kis lakást. Illetéket rendezted?

Azt gyorsan be szokták hajtani!

"Adók módjára" történő végrehajtáshoz még végrehajtó és levelek se kellenek! Csak úgy hipp-hopp lekapják.

Még az összeg is reális lenne ehhez.

2019. márc. 30. 17:58
 13/23 anonim ***** válasza:
25%

Menj be ügyfélfogadási időbe, kérdezd meg, hogy mi az ügy. Elvileg kaptál közjegyzőtől levelet, ahhoz kértél volna jogorvoslatot akkor nyertél volna időt, de ez így jogerőre emelkedett.

Létezik olyan, és nem a végrehajtó/közjegyző hibája, hogy van egy random figura bemegy a közjegyzőhöz, mondja, hogy Kis Pál Piripócs Gát utca 33 lakos anyja neve : Nagy Éva , és ő tartozik neked ez szóbeli megállapodás volt és háát nem fizet... kap egy levelet a szerencsétlen, ha nem reagál rá a bíróság jogerőssé teszi. Ezért ne adjatok meg fontos adatokat.

2019. ápr. 1. 09:12
 14/23 anonim ***** válasza:
10%

#13-as, azért ez csúnya is lenne, ha így működne, hogy gondolok egyet és Gipsz Jakabon behajtok 150 ezer ft-ot.

Szerencsére azért nem így mennek a dolgok: valamilyen bizonyítékkal rendelkezned kell, hogy jogos a követelés: vagy számla, vagy kölcsönadási nyilatkozat, szerződés, stb. vagy minimum egy email, levelezés, melyben az adós elism,eri a tartozását.

Ha egyik sincs, akkor tanú, aki látta a pénzátadást.

"A fizetési meghagyásra szóló kérelem tartalma

A kérelemben – többek között – fel kell tüntetni a felek adatait, a követelés alapjául szolgáló jogviszonyt és az érvényesíteni kívánt jogot, valamint a követelésnek és járulékainak összegét, a követelés alapjául szolgáló jogviszony létrejöttének és a követelés lejártának időpontját, valamint a követelés beazonosításához szükséges adatokat (például a számla keltét és sorszámát). A kérelemben röviden elő lehet adni az érvényesíteni kívánt jog alapjául szolgáló tényeket, és meg lehet jelölni azok bizonyítékait is."

Vagy egy másik oldalról, egy ügyvédi iroda oldaláról idézet:

"A követelés alapjául szolgáló minden iratot (pl. szerződés, számla, tartozás elismerő nyilatkozat stb.) gyűjtsön össze, beleérte a kötelezettnek esetleges küldött felszólításokat is. Ha nincsen semmilyen írásos bizonyítéka, ilyen esetben egyéb bizonyítékok (pl. tanú) segíthetik az igényérvényesítést."

2019. ápr. 1. 09:41
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

#14 Pedig ez a helyzet, hogy a közjegyző semmit nem vizsgál és nem vizsgálhat a követeléssel kapcsolatban. Mem fogja megállapítani, hogy az a követelés jogos-e vagy sem, erre a per során kerül sor ha a kötelezett ellentmond.

Egy teljesen alaptalan követelésre is ki fogja bocsátani a közjegyző a fizetési meghagyást.

2019. ápr. 1. 20:11
 16/23 A kérdező kommentje:

Na meg vagyok. Volt nekem egy apám akit soha nem láttam velem együtt van 4 fia és ez az örökségünk.

Ott rohadna meg. remélem kukacok forgatják a sírjában.

És küldtek levelet arra a címre ahol majd 15 éve laktam. Szóval azt ki tudták deriteni hogy mi a bankszámlám de azr nen hogy jelenleg hol lakom. Gratulálok

Ezt a nyomorult egy rendszert. De valóban mert nem reagáltam és nem jelentem meg amikor kell ezért vitték bíróságra az egészet.

Ilyen a világon nincs.

Éltében tojt a fejemre erre holtában kezd el buzerálni.

2019. ápr. 2. 04:54
 17/23 anonim ***** válasza:
72%
Azt tudnod kellett, h meghalt, mert ha van tartozas, akkor volt hagyateki is. Ott ala kellett irnod, h tudsz a tartozasrol es VALLALOD. Ez megtortent? Vagy mast is orokoltel, pl egy haz 1/4 reszet?
2019. ápr. 2. 06:08
 18/23 anonim ***** válasza:
80%

#14 sajna van ilyen, én sem írtam volna le, sajna tényleg láttam ilyet. :(

Kérdező, meglepő mindez, mert elvileg sőt gyakorlatilag tudhattál erről, mindenképp lapsz értesítés hagyatéki dolgokba.

2019. ápr. 2. 07:24
 19/23 anonim ***** válasza:
70%
Hagyatéki részvétel és hagyaték elfogadása nélkül nincs öröklés!
2019. ápr. 2. 08:14
 20/23 anonim ***** válasza:
85%

Köszi, akkor megint tanultam valamit :-) ezek szerint akkor csak a bíróságon kell tudni bizonyítani, ha ellentmondanak a fizetési meghagyásnak.

2019. ápr. 2. 08:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!