Jogos a gondolatom?

Figyelt kérdés

Munkáltatóm bekért egy adatközlő lapot (szig, taj, adó, jogsi stb) mondván “adatfrissítés”. Ezt is csak így mellékesen emailben. Nekem azért ez így kellemetlen, főleg hogy adjam le egy postai üzenetküldőbe az infókat, ami amúgy nyitott.

De semmi írásbeli tájékoztatás, hogy pontosan mire, miért, hogy kezelik ezeket az adatokat.

Nekem ez nem tetszik. Jogos vagy csak paranoiás vagyok?

2019. márc. 22. 14:15
 1/2 anonim ***** válasza:

Paranoiás vagy. Az adatkezelő (munkáltatód) kötelessége a kezelt adatok naprakészségének, pontosságának betartása és megkövetelése - ez adatvédelmi követelmény. Ezt úgy lehet a legjobb elérni, ha évente kiad egy adategyeztető űrlapot, ahol fel kell vezetned az esetleges változást, hogy az ő rendszereiben is frissítve legyen.

Sokszor még a normálisabb munkaszerződésekben is benne van, hogy 8-15 napon belül köteles vagy minden adatváltozást írásban jelezni, tehát nem egy fejből kipattant ötlet.

Ha zavar az adatközlés módja, akkor add át neki személyesen, kinyomtatva, vagy más bizalmasabb módon.

2019. márc. 22. 14:42
 2/2 anonim ***** válasza:

Semmi különös nincs ebben. Nálunk kötelező bejelenteni a változásokat és ellenőrzik is időközönként az adatokat, ilyenkor szólnak pl. azoknak, akiknek lejárt a személyie és nem adta le az új másolatát.

Nem a bankszámla hozzáférési adataimat kérik és papír formában kell leadni, így engem ez különösebben nem zavar.

2019. márc. 23. 11:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!