Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mire költsem a pénzemet? A...

Mire költsem a pénzemet? A jövőmre, vagy az álmomra?

Figyelt kérdés

A jövőm a tanfolyamokat takarja, ami az álommunkámhoz kell, az álmom pedig több hónapnyi utazást.

Hónapok óta gyűjtök, mert úgy terveztem, hogy ősszel kimegyek Mexikóba kb fél évre. Mexikó az álmom, imádom, minden nap tervezgettem, szállásokat kerestem, látnivalókat és városokat írtam össze...

Viszont kamionsofőr szeretnék lenni (ha úgy vesszük, ez is az álmom), jelenleg a B kategóriát csinálom, de kelleni fog még C, C+E, PÁV, és GKI. Ami nem kevés pénz és idő.

Eddig úgy tudtam, hogy a B és a C kategória között el kell telnie 2 évnek, aminek nem örültem, mert szerettem volna minél hamarabb megcsinálni ezeket, viszont ezért gyűjtöttem Mexikóra, hogy addig legalább utazgatok. Aztán az oktatóm mondta, hogy nem kell várni 2 évet, csak be kell tölteni a 21-et (kb 1 hónapra rá lesz a szülinapom, miután meg lesz a jogsim). Így most arra billen a mérleg, hogy abból a pénzből, amit eddig félreraktam, le tudnám rakni az összes szükséges jogsit és egyebet, és itt tudnám hagyni a jelenlegi munkahelyemet. Amit egyébként nagyon szeretek, csak nem fizet valami jól.

És ha úgy nézzük, 2-3 havi kamionsofőr fizuból meg lenne az a pénz, amit már régóta gyűjtök, és sokkal hosszabb távra tudnék utazni belőle utána. Mondjuk nem mondanék fel 2 hónap után, hanem mondjuk 2 év után, és akkor meg végképp nem csak fél évre elegendő pénzem lenne.

Mint már írtam, én jelenleg jobbnak látom, ha a jövőmre költeném azt a pénzt, mert nagyon is megtérülne, csak mégis olyan régóta tervezem már ezt az utat, meg mindenkinek meséltem már róla, és biztos meg lenne a véleményük, ha mondanám, hogy "ja, amúgy nem megyek".

Szerintetek?

2019. márc. 5. 10:25
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Utolsó: Nagyon köszönöm a részletes választ. :)

Sose értettem, hogy most akkor kell a 2 év, vagy sem. Illetve, hogy ha kell, akkor a C-hez, vagy az E-hez kell-e. De így, magyarázattal (hogy friss jogsival nem vontathatok) végre megértettem. :D

Nem is tudtam, hogy mehetek PÁV-ra C kategória előtt.

Amúgy sima C-vel tudnék magamnak melót, ha nagyon akarnék. Ugyanaz a cég, ahol most dolgozom, csak teljesen más részleg. Szoktam beszélgetni a szállítónkkal, aki az árut hozza minden nap, szerintem ha megemlítene, plusz azt, hogy amúgy már 3 éve itt dolgozom, felvennének.

2019. márc. 9. 20:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.