Ha megszűnik holnap az állam által ezután megkötött LTP szerződésekre adandó támogatás, mi az esélye, hogy a Fundamentából 3 és fél év múlva nem tudom kiszedni az addig berakosgatott pénzemet?
Élő szerződésem van, kb fél éves. Lehet, hogy jobban járok, ha ezek után nem rakom tovább, mert addigra összeomlik, becsődöl, és esetleg nem kapom vissza?
Úgy értem van -e racionalitás a gondolatmenetemben?
Nyilván az OTP nem fog ettől a törvénytől becsődölni, nekem viszont Fundamentám van, ahol ez a fő termék, és slussz.
No, ahogy olvasom, ez még csak törvényjavaslat - szerintem csak pánikkeltés megy.
Nemrég még arról olvastam, hogy megemelik a maximálisan betehető összeget és évi 100 ezer ft lesz a támogatás, s az eddigi 30 %-os állami támogatás így lecsökken 20 %-osra.
Na, most utánanéztem: megnyugodhatsz, Neked még mindenképpen járni fog a támogatás. Íme:
"A törvényjavaslat szerint felmenő rendszerben vezetnék ki a programot, így az indítvány az eddig megkötött szerződéseket nem érinti, azokra a futamidő végéig jár az évi maximum 72 ezer forintos állami támogatás. A konstrukció fennmaradhat, de a törvény hatályba lépését követően új lakástakarékpénztári szerződést állami támogatással már nem lehet kötni.
Kedd reggel ez lesz az első napirendi pont a Parlementben - derül ki a kivételességi javaslatból . Ha megszavazzák a képviselők, és el is küldik a köztársasági elnökhöz még a holnapi nap folyamán jóváhagyásra, ő még aznap alá is írhatja. Mivel ez a törvény a kihirdetését követően már élni fog, ez azt jelenti, hogy a szerdai nappal hatályba léphet a törvény: azaz kevesebb, mint másfél napja maradt annak, aki még szeretne kötni."
De ismétlem, ez még csak egy törvényjavaslat, ami nem biztos, hogy át fog menni... (igen, tudom, 2/3-ad van, de akkor sem biztos, hogy mindenki egyetért vele.)
Ezt anno én is olvastam, de most más a helyzet.
Háát, szerintem ez sajnos nem csak pánikkeltés. No majd meglátjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!