Ezt szándékosan csinálták így, ugye?
Senkinek nem érdeke, hogy bedőljenek a hitelek és az emberek ne tudják fizetni.
Én csak azt nem értem, hogy ha most 220 Ft, akkor már talán nem fog jelentősen emelkedni, csak csökkenni, és aki felvenné 220-on, annak lehet 140-en kéne visszafizetnie, szóval 10 millió helyett 6-ot. De mostmár nem engedik felvenni, szóval megint minket szivat a kormány és a bank.
A pénzvilág nem úgy müködik,hogy ha sok a kihelyezett hitel,akkor megemelem az árfolyamot!.A bankok a kamatokkal "játszhatnak",de az árfolyamot nem tudják befolyásolni.
A gazdasági válság miatt az árfolyamok, a tőzsde is megingott. A pénzvilág a legkisebb kockázatra is élénken reagáél. Ezért tudta bedönteni a forintot Kósa és Szijjártó felelőlen pofázása. De hatással van az árfolyamra a román,görög stb. gazdasági helyzet is.
Amikor a devizahiteleket adták,stabil volt a forint. Már akkor is figyelmeztettek a pénzügyi szakértők,hogy hosszú lejáratú hitelnél fennáll az árfolyam kockázat veszélye is. Akkor pedig még nem gondolták,gofy világválság lesz.
Ma is van,aki jobbnak látja devizahitelt felvenni,mert hosszú távon (15-20 év) kevesebbet kell visszafizetnie.
Ebben semmi szándékosság nincs. Akkor kellett volna jól átgondolni a kockázatot,amikor felvettétek a hitelt.
Látom nem sokat konyítasz a gazdasághoz és a pénzügyekhez,. Én sem, de azért sok dolgot értek belőle.
Olyan nincs, hogy elkezdték direkt emelni a valuta árfolyamát és pláne olyan nincs, hogy azért , hogy megszívassák az embereket. Az államnak szinte tök mindegy, hogy te miben veszed fel a hitelt, sőt az a jobb, ha forintban veszed fel.
Ugyanis a te frankhiteled miatt az állam felvett szintén annyi hitelt devizába, amennyit te vettél fel. A svájci frank most erősödik, amiről aztán most senki nem tehet. Mert a svájciak szándékosan erősitik a valutájukat.
adósságrendező hitel
havi 91ezer forint alapon
havi eddig 42-68 ezer frank alapon
futamidő és összeg ugyanaz...frank alapon vettük fel, még mindig jók vagyunk ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!