Most akkor hol "tároljam" a megtakarított pénzem? Az egész család mást mond!
Sziasztok! Tegnap volt kisebb vita a családban hogy mi legyen a félretett pénzemmel.
Tudni illik 20 éves vagyok, külön élek a szüleimtől másfél éve (albi lakótársakkal).
A szüleim mindig arra tanítottak hogy minden hónapban rakjak félre valamennyit hiszen bármi történhet bármikor. Tavaly január óta tudok félrerakni pénzt, azóta 250 000 gyűlt össze. Na szóval ezt a pénzt én mindig kiveszem a kártyámról és készpénzben rakom félre egy borítékban a szekrényemben.
Na párom szerint nyitnom kellene egy új folyószámlát és oda pakolgatni a pénzt, mert ott biztonságosabb lenne mint a szekrényben. Anyum szerint viszont ez hülyeség, hagyjam rajta a mostani számlámon a pénzt és ennyi. Esetleg vigyem le hozzájuk a kp-t és tartsam ott (ez a leghülyèbb ötlet az összed közül, hiszen pont azért van az a pénz hogy ha hirtelen kellene, tudjak mihez nyúlni és ne anyumékhoz kelljen előtte másfél órát lekocsikàznom).
A mostani szàmlámon viszont azért nem szeretném hagyni, mert tudom magamról hogy úgyis elkölteném ha rajtamaradna. Így meg fizukor kiveszem, elteszem, és úgymond "elfelejtkezem" róla.
Szerintetek?
inkább otthon ,mert ha bankba tartod a megtakaritást akkor vonogatnak havonta számla vezetési díjat.
de ha biztonságba akarod tartani inkább akkor bank.
Otthon tartani a legnagyobb hülyeség, másik folyószámla meg felesleges
Ha rövidtávon szükséged lehet rá, akkor a meglévő folyószámládhoz nyiss egy megtakarítási számlát vagy tedd be nyereménybetét könyvbe.
Ha hosszabb távra gondolkodsz, akkor állampapír
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!