Egy boltban hogyan kell euroban elkérnem a vételárat, és mennyit kell visszaadnom forintban?
Én csak alkalmazott vagyok, a pénztárgép nem túl modern, tehát kézi számológéppel kell átszámolgatnom. A tulaj nem nézi a napi árfolyamot, hanem 280-al váltunk, ez ki is van írva nagy betűkkel a vásárlóknak. Visszajárót pedig csak forintban adhatunk.
De hogy működik ez a valóságban?
Odahoz a vevő pl. 3 terméket, ezeknek csak forintban látom az árát, tehát összeadom őket, kijön végösszegnek 7465 Ft. A 7465-öt elosztom 280-al és kijön 26,6607143 a számológépen. Mit kell mondanom a vevőnek, hány eurót kérek?
Majd ha kapok tőle például 40 eurot, akkor hány forintot kell neki visszaadnom?
26 euro es 67 eurocentet vagy 26,67€-t kell kérjél. Lehet nincs ilyen kis centes összeg, nem tudom, de akkor 26,70 €-t kérsz.
Ad 40 eurót, levonod a 26,70-et, tehát visszaadsz 13,30 eurónak megfelelő forintot, mivel 280Ft/€ váltjátok, akkor 280*13,30 =3724Ft
ennyi forintot adsz vissza.
Miért cseszitek át a vásárlóitokat azzal, hogy közel 40 forinttal kisebb árfolyamon számítjátok az eurót?
Én a helyedben inkább ezen aggódnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!