Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha egy futár kihozza a megrend...

Ha egy futár kihozza a megrendelt árut (utánvétes), te viszont eldöntöd az ajtóban, hogy mégsem veszed át, az vonhat valamilyen következményt maga után?

Figyelt kérdés

2019. febr. 21. 16:38
 1/7 anonim ***** válasza:
19%
Ha webshopból rendelted, 14 napon belüli elállásnak minősül. Ha magánszemélytől, ò dühös lesz rád, mert bukott rajta.
2019. febr. 21. 16:42
 2/7 A kérdező kommentje:
És kötlezhetik rám a kiszállítás fizetését?
2019. febr. 21. 16:45
 3/7 anonim ***** válasza:
9%
Nem.
2019. febr. 21. 17:00
 4/7 anonim ***** válasza:
94%

El kell olvasni a webáruház ÁSZF-jét, ahonnan rendelted - van, amelyik már beleírja, hogy ilyen esetben a szállítási költséget ki kell fizetni.

Ezenkívül letilthat vagy beállíthatja, hogy legközelebb csak bankkártyás fizetéssel tudsz rendelni.

És sokan úgy gondolják, az elállási jog egyenlő a "meggondoltam magam", "mégsem kell", "éppen mostr kaptam ilyent"-el, de nem. Az elállási jogot arra találták ki, hogy ha nem olyan a termék, mint amilyennek hirdették, gondoltad, láttad, stb. akkor jogod van elállni az adásvételtől (távollévők közötti szerződés)

2019. febr. 21. 17:03
 5/7 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm szépen a válaszokat
2019. febr. 21. 17:20
 6/7 anonim ***** válasza:
57%
Letiltanak és küldenek egy számlát a szállítási díjról
2019. febr. 21. 17:46
 7/7 anonim ***** válasza:
34%

'És sokan úgy gondolják, az elállási jog egyenlő a "meggondoltam magam", "mégsem kell", "éppen mostr kaptam ilyent"-el, de nem.'

És jól gondolják. Ugyanis nem kell indokolni. Vagyis teljesen mindegy, hogy miért, vissza küldhető. A vevő csak a vissza irány szállítási díját fizeti! De ha át se veszi akkor ez ugye nincs is.

2019. febr. 21. 23:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!