Baráttal közös kis biznisz jó ötlet? Vagy melyik a jobb megoldás?
Szeretnék pár dolgot külföldről behozni(kb.700km).Amit ismerősöknek eladnék.Van egy nagyon jó barátom,akinek van kocsija,időközönként biztos kivinne.
Nem sok pénzem van.Hogy csináljam ? Fizessem ki a benzin árát,aztán veszek amit veszek,eladom,minden tiszta sor,vagy pl. legyen közös a benzinpénz,közös a megvett dolgok ára,és így több dolgot tudnánk egyszerre hozni,és közösen adjuk el,ami lehet könnyebben megy,neki is vannak ismerősei.Jóbarátom,tehát nem gondolom azt hogy bármin összevesznénk,hiszen kiadás fele-fele,nyereség fele-fele,nincs min összeveszni.Ő is korrekt ember,én is az vagyok.
Benzinpénz meg egy kis jatt, pl. a hasznod (tehát a bevétel mínusz a költség) mondjuk 10%-a, ha meg ő ad el ilyen cuccot, akkor vegye meg ő és abból te kapod a 10%-ot vagy ilyesmi. Ha meg mondjuk te veszed meg a cuccot és ő a adja el, akkor a felét megtarthatja. Találjátok ki.
Azért 1400 km-t a semmiért én nem furikáznék plusz akármilyen jó barátok vagytok, attól még barátságban nincs üzlet és az elején le kell a szabályokat fektetni, ami mindkettőtöknek megfelel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!