Emlékszik itt valaki a takarék bélyegre? Miért szűnt meg?
Gondolom, azzal lehet összefüggésben, hogy akkor még kommunizmus volt, és a takarékszövetkezet is egy állami cég volt. Talán állambácsi vezérelte kézivezérléssel, meg ilyen rohadt infláció se volt, nem lehetett szabadon átváltani a pénzt, megtehették.
Most meg az is csak egy pénzintézet a többi között. És hát a pénz használatáért kamat jár. Szerintem egy ilyen konstrukció ma jogszabályellenes lenne, hogy megveszed a bélyeget 100 forintért, aztán 2 év múlva, mikor beváltod, akkor is 100 forintot kapsz vissza (ezzel csak vesztettél, hiszen az infláció miatt csak vesztett az értékéből a pénzed - a ptk. kimondja, hogy a pénz használatáért kamat jár, szóval akár bíróság előtt is követelhetnéd a kamatot).
A másik ok meg, hogy a kamat felszámítás még talán ma is megoldható lenne, de szerintem a mai vadkapitalista bankok nem akarnak ilyen filléres ügyekkel foglalkozni... jobban tejel az olyan, mikor a házadat bukod a bulin :-/
Adtak rá KAMATot!
Közben az iskolaköpeny sem divat.
Talán azért nincs, mert másból sem állna a tanítás, mint a konkurencia versengése. Minden pénzintézet felvonultatná az ajánlatait elmérgesedne az egész.
MLM és társai, elvileg az iskolában semmilyen reklámtevékenység sem űzhető.
Az még nem zárná ki, hogy legyen ilyen. Nem kell bemenniük hirdetni az iskolába, elég ha a tévében hirdetik az akciót, és mondjuk csak diákigazolvánnyal lehetne igénybe venni.
De mondom, mi ebben az üzlet nekik? 1000 forintokból, amit betesznek a gyerekek, még nem fognak meggazdagodni, ráadásul ha itt nincs kezelési költség/számlavezetési díj, akkor sokan rögtön ide raknák be a pénzüket, ahelyett, hogy bankkártyán tartsák. Ha meg lenne itt is kezelési költség, akkor meg már jobb a bankszámla, arról rögtön le lehet venni kártyával.
Nekik inkább a milliós frankhitelek az üzlet, nem pedig az, hogy ügyintézőket fizessenek azért, mert valaki 1000 forintonként akar oda berakni...
"mi ebben az üzlet nekik?" - A legnagyobb kincs, a jövő ügyfelei.
A takarékbélyeg csak speciális esetben volt tanév közben kiváltható.
Jó nevelés volt a takarékoskodásra.
én nem is tudtam, hogy suli végén megkaptuk a pénzt
mindig anya vette a bélyeget, akkor szerintem az összegyűjtött pénzt is anya tette el.
és erre most jövök rá, 30 évesen.
szerintem hülyeség
mert a diáknak nincs pénze (csak a szüleinek)
ennyi erővel otthon zsebpénzt is gyűjthetne, nem kell ehhez összekötő kapocsként az iskola
szerintem ők használták addig a befizetett pénzt.
az iskolák is, mint egy bank...
és még kötelező is volt azt hiszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!