Értelmezést kérek.2018. dec. :végzés: Bíróság az eljárást megszünteti 2019. jan. : a végzés jogerőre emelkedett, végrehajtható. Ezt hogy értsem? Bővebben alább.
Egy behajtó cég szerint 2011-ben adósságom keletkezett egy távközlési szolgáltatónál, amiről eddig nem tudtam. Közjegyzői levél, ellentmondás.. hivatkoztam a tények nem ismeretére, és a követelés elévülésére.
Decemberben jött egy levél, melyben az eljárást megszüntették, majd a mai napon érkezett újabb levél a bíróságtól, hogy a felperesnek az alperessel szemben díj tartozás megfizetése iránt indult perben a végzés jogerőre emelkedett, végrehajtható.
Egyrészt ha megszüntetnek egy pert, hogy hozhatnak újabb végzést úgy a hátrányomra, hogy meg sem kérdeznek, fellebbezési lehetőségem sincs, a másik, akkor most ezt nekem ki kell fizetni? Azt sem tudom hogy mi ez..
Remélhetőleg jól írod és e szerint az első levélbeni megszüntetés emelkedett jogerőre. Érted? Sorrend. Hivatkozik az eljárás megszüntetésre ami jogerőre emelkedett.
Nézd azt ahogy hivatkozik a szöveg és mire, utána azt amire hivatkozott.
"a végzés jogerőre emelkedett" > mit ír mi az a végzés?
TappancsMancs, igen, köszönöm!
Csak a végrehajtható szónál fennakadtam, és képtelen voltam tovább gondolkozni, inkább felháborodtam 😄 de amint higgadtabb lettem, újra olvasva bizony rájöttem, hogy az első, megszüntető határozat emelkedett jogerőre
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!