Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit érdemes kezdeni 60ezer...

Mit érdemes kezdeni 60ezer forinttal?

Figyelt kérdés
Még 2 éve kaptam 60ezer forintot ballagásomra. Szeretném valamibe befektetni, mert azóta csak áll a szekrényben, de a szüleim nem engedik, hogy elköltsem. Ha lenne saját keresetem akkor talán könnyebb lenne, de jelenleg nem megoldható, hogy dolgozni menjek. Mit ajánlotok, mibe lenne érdemes befektetni? Valami rövidtávú dologra gondoltam.
2019. jan. 23. 01:18
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem engedik hogy elköltsd, akkor most nem értem. Lekötni lehetne, hogy kamatozzon. De ahhoz kellene még egy nulla. Vegyél egy nagy perselyt és gyűjtögess.
2019. jan. 23. 01:31
 2/14 A kérdező kommentje:
Úgy elkölteni, hogy apránként elszórom. Ha egyben vennék belőle valami nagyobb dolgot azt megengednék...
2019. jan. 23. 01:34
 3/14 A kérdező kommentje:
Nem igazán tudok miből gyűjtögetni, mert ugye dolgozni nem tudok menni, az egyetlen "bevételem", vagy nem tudom hogy hívjam az a születésnap, karácsony, ilyesmik. És azokat elköltöm pl: karácsonyi ajándékok, utazás, nyár stb.
2019. jan. 23. 01:35
 4/14 anonim ***** válasza:
Gondolom 16 év körül lehetsz. Mondd meg szüleidnek, hogy 17 évesen szeretnél jogsit, és addig gyűjtenél hozzá, egészítsék ki neked.
2019. jan. 23. 03:05
 5/14 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy egyrészt nem igazán szeretnék jogosítványt, legalábbis a közeljövőben biztos nem, másrészt nem állunk úgy anyagilag.
2019. jan. 23. 07:01
 6/14 Jannuss válasza:
74%

Szia, befektetni olyan értelembe ami pénzt, nyereséget hoz sajnos nem tudod, több dolog miatt.

Az egyik, hogy ez egy egyszeri befizetés lenne, a másik az, hogy rendkívül kicsit a megszerezhető kamat/nyereség.

Én két dolgot javasolnék, ami tartani fogja az értékét, nem vesztesz vele, de nem is fogsz keresni ezekkel:

1. Állami kincstárjegy, 10.000 Ft-os cmletekkel, 1 éves futamidő, postán kötheted, veszel 6db-ot és 1 évig biztos helyen a pénzed.

2. Arany-ezüst, befektetés: pl. www.ezustpanda.hu . Tudsz venni egy 5g-os arany lapkát, ami a világon mindenhol elismert, az arany ára igaz ingadozik, de veszteni nem fogsz rajta. Eladni pedig elég könnyen lehet.

Sok sikert!

2019. jan. 23. 08:19
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Én is a kincstárjegyet javasolnám, ha 1 évig még nem akarod felhasználni. Kapsz rá kb. 1800 Ft-ot. Ne akard elkölteni csak azért mert van, mert mikor tényleg kelleni fog valami, akkor meg nem lesz. Sajnos ez iszonyatosan kevés pénz, se egy jogsi, se egy nyelvvizsga, se egy laptop, de még mondjuk egy kaució se jön ki belőle, ha lakást bérelnél. Tedd el, vigyázz rá, gyűjts hozzá, a szüleidnek igazuk van. Jól fog még jönni.
2019. jan. 23. 10:11
 8/14 anonim ***** válasza:

Jelen pillanatban kb a szekrényben van a legjobb helye. Ha beteszel a bankba kivétkor tán kevesebb is lesz a költségek miatt, kamatozni meg nem nagyon fog.

Sajnos ez van, gyűjts hozzá egy kicsit az ünnepi pénzekből.

2019. jan. 23. 11:38
 9/14 anonim ***** válasza:
49%

Ballagásomra ugyanennyit kaptam, persze ez már fél évtizede és bevallom, én akkoriban elköltöttem apránként fél-1 év alatt, nagyrészt lényegében szórakozásra.

Utólag visszagondolva nem vagyok biztos benne, hogy másképp csináltam volna, mert 60 ezer forint sajnos nagyon kevés szinte bármihez, felnőtt fejjel nagyon nem tűnik olyan tételnek, ami különösebb gondolkodást igényelne: van, hogy egy-egy heti bevásárlás alkalmával elköltök ennyit, szóval nem tudom.

Ezt valószínűleg a szüleid is felismerik (az anyagi helyzet ellenére is) és szerintem arra várnak, hogy mutass valamit amihez ez is elég.

Kamatozó befektetésre sajnos kevés, jobb esetben 1-2 ezer forintot tudna hozni évente, bár ha nincs más ötlet, ez is jobb mint a semmi, legalább az értékéből nem veszít addig sem (a szekrényben állva veszít az értékéből az infláció miatt, 10 év múlva 60.000 forintból sokkal kevesebb dolgot tudsz majd megvenni, mint ma).

Ha vállalkozó kedvű vagy, egy havi KATA adót és könyvelői díjat fedez, de ez elég kockázatos és nem érdemes belevágni ha nem vagy biztos a dologban, mert csak ráfizetés lesz belőle.

Esetleg számítógépet (vagy jobb számítógépet) lehet venni és elkezdeni programozni tanulni, bár ehhez kell egyfajta agy (meg gyomor).

2019. jan. 23. 11:55
 10/14 anonim ***** válasza:
remélem nem 20000-esekben van, mert azok már nem is érvényesek, mehetsz a postára beváltani őket... csak a 10000-esből érvényes még a régi címlet
2019. jan. 23. 13:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!