Mit érdemes kezdeni 60ezer forinttal?
Szia, befektetni olyan értelembe ami pénzt, nyereséget hoz sajnos nem tudod, több dolog miatt.
Az egyik, hogy ez egy egyszeri befizetés lenne, a másik az, hogy rendkívül kicsit a megszerezhető kamat/nyereség.
Én két dolgot javasolnék, ami tartani fogja az értékét, nem vesztesz vele, de nem is fogsz keresni ezekkel:
1. Állami kincstárjegy, 10.000 Ft-os cmletekkel, 1 éves futamidő, postán kötheted, veszel 6db-ot és 1 évig biztos helyen a pénzed.
2. Arany-ezüst, befektetés: pl. www.ezustpanda.hu . Tudsz venni egy 5g-os arany lapkát, ami a világon mindenhol elismert, az arany ára igaz ingadozik, de veszteni nem fogsz rajta. Eladni pedig elég könnyen lehet.
Sok sikert!
Jelen pillanatban kb a szekrényben van a legjobb helye. Ha beteszel a bankba kivétkor tán kevesebb is lesz a költségek miatt, kamatozni meg nem nagyon fog.
Sajnos ez van, gyűjts hozzá egy kicsit az ünnepi pénzekből.
Ballagásomra ugyanennyit kaptam, persze ez már fél évtizede és bevallom, én akkoriban elköltöttem apránként fél-1 év alatt, nagyrészt lényegében szórakozásra.
Utólag visszagondolva nem vagyok biztos benne, hogy másképp csináltam volna, mert 60 ezer forint sajnos nagyon kevés szinte bármihez, felnőtt fejjel nagyon nem tűnik olyan tételnek, ami különösebb gondolkodást igényelne: van, hogy egy-egy heti bevásárlás alkalmával elköltök ennyit, szóval nem tudom.
Ezt valószínűleg a szüleid is felismerik (az anyagi helyzet ellenére is) és szerintem arra várnak, hogy mutass valamit amihez ez is elég.
Kamatozó befektetésre sajnos kevés, jobb esetben 1-2 ezer forintot tudna hozni évente, bár ha nincs más ötlet, ez is jobb mint a semmi, legalább az értékéből nem veszít addig sem (a szekrényben állva veszít az értékéből az infláció miatt, 10 év múlva 60.000 forintból sokkal kevesebb dolgot tudsz majd megvenni, mint ma).
Ha vállalkozó kedvű vagy, egy havi KATA adót és könyvelői díjat fedez, de ez elég kockázatos és nem érdemes belevágni ha nem vagy biztos a dologban, mert csak ráfizetés lesz belőle.
Esetleg számítógépet (vagy jobb számítógépet) lehet venni és elkezdeni programozni tanulni, bár ehhez kell egyfajta agy (meg gyomor).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!