Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Amíg kapják rám a családit...

Amíg kapják rám a családit addig a tb-met is fizetik?

Figyelt kérdés

Jól tudom, hogy amíg a szüleim kapják utánam a családit addig elvileg nem kell tb-t fizessek?

Azt tudom hogy 18éves koromig alanyi jogon járt, de azt betöltöttem,és esti suliba járok. 1,5 hónappal a 18 szülinapom után voltam dokinál akkor még vol tb-m, de ma a házi orvos közölte hogy nincs, pedig nekünk a suliba is azt mondták hogy amíg járok nem kell fizetni.

Holnap ugyan felhívom az oep-et, és akkor se lesz gáz ha fizetnem kell, mert méltányosságbol el tudom intézni h kapjak támogatást, csak érdekelni hogy hogy van, mert telefonon szeretik átverni az embert, az oep meg elég messze van...

2019. jan. 21. 23:10
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem az OEP illetékes, hanem a NAV
2019. jan. 21. 23:33
 2/4 anonim ***** válasza:
NAV
2019. jan. 22. 00:08
 3/4 anonim ***** válasza:
20%

"az oep meg elég messze van..."

Az már messze, igen, tekintve hogy pár éve nincs is ilyan nevű intézmény :D

2019. jan. 22. 00:26
 4/4 anonim ***** válasza:
85%

"és esti suliba járok"

Itt a bibi.

Ha nappali rendszerben jársz közép-, vagy felsőfokú oktatási intézménybe, akkor a tanulói jogviszonyod alapján nem kell fizetned a "TB"-t (egészségügyi szolgáltatási járulék a hivatalos neve).

Mivel nem nappalin jársz, ezért kell.

A fentiektől függetlenül jogod van orvoshoz járni és ellátást kapni, nem tagadhatják meg még akkor sem, ha rendezetlen a "jogállásod" ilyen szempontból.

Egyébként rászorultsági alapon mentesíthet a járási hivatal az eü. szolg. járulék fizetése alól. Kérvényezni kell. Ha megállapítják a rászorultságodat, akkor arról állítanak ki egy hatósági bizonyítványt. Azzal ballagj be a NAV-hoz, és úgy intézd az ügyed, jobban jársz, előrébb leszel vele.

2019. jan. 22. 05:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!