Amíg kapják rám a családit addig a tb-met is fizetik?
Jól tudom, hogy amíg a szüleim kapják utánam a családit addig elvileg nem kell tb-t fizessek?
Azt tudom hogy 18éves koromig alanyi jogon járt, de azt betöltöttem,és esti suliba járok. 1,5 hónappal a 18 szülinapom után voltam dokinál akkor még vol tb-m, de ma a házi orvos közölte hogy nincs, pedig nekünk a suliba is azt mondták hogy amíg járok nem kell fizetni.
Holnap ugyan felhívom az oep-et, és akkor se lesz gáz ha fizetnem kell, mert méltányosságbol el tudom intézni h kapjak támogatást, csak érdekelni hogy hogy van, mert telefonon szeretik átverni az embert, az oep meg elég messze van...
"az oep meg elég messze van..."
Az már messze, igen, tekintve hogy pár éve nincs is ilyan nevű intézmény :D
"és esti suliba járok"
Itt a bibi.
Ha nappali rendszerben jársz közép-, vagy felsőfokú oktatási intézménybe, akkor a tanulói jogviszonyod alapján nem kell fizetned a "TB"-t (egészségügyi szolgáltatási járulék a hivatalos neve).
Mivel nem nappalin jársz, ezért kell.
A fentiektől függetlenül jogod van orvoshoz járni és ellátást kapni, nem tagadhatják meg még akkor sem, ha rendezetlen a "jogállásod" ilyen szempontból.
Egyébként rászorultsági alapon mentesíthet a járási hivatal az eü. szolg. járulék fizetése alól. Kérvényezni kell. Ha megállapítják a rászorultságodat, akkor arról állítanak ki egy hatósági bizonyítványt. Azzal ballagj be a NAV-hoz, és úgy intézd az ügyed, jobban jársz, előrébb leszel vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!