Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogy tudok elmenni "szabadságra"?

Hogy tudok elmenni "szabadságra"?

Figyelt kérdés

A cégem munkaidőkeretre dolgozat, kollektív szerződéssel. Májusban lesz az esküvőm, júniusban megyünk nászútra (arra kivettem a szabimat-kemeny 7 napot), az esküvőre is kellene 3 nap, azonban nem ad ki többet a cég, mert csak 7 nappal rendelkezek én. Mit tehetek ilyenkor? Csak 3 nap kellene, az esküvő előtt 2, és az esküvő napja.

Pécsen lakunk és dolgozunk, az esküvő Szegeden lesz (szegediek vagyunk), ezért kellene az a 2 nap esküvő előtt.

A háziorvosom tuti nem ír ki táppénzre.

Segítsetek, teljesen tanácstalanok vagyunk! 😔

2019. jan. 5. 20:21
 1/10 anonim ***** válasza:
54%
Megkérted már a vezetődet? Oké, hogy papíron 7 nap felett rendelkezel csak te, de normális helyen azért figyelembe veszi a munkavállaló kérését is.
2019. jan. 5. 21:00
 2/10 A kérdező kommentje:
Igen, kérdeztem már, de semmi. A 7 napomat osszam be..
2019. jan. 6. 01:37
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Hú ez nagyon gáz. Keress másik munkahelyet. Így hogy lehet nyaralást vagy bármit tervezni évente?

Jogszabályoknak megfelelnek, de egy normális munkahelyen nem csak a törvény szerinti 7 napot osztod be magadnak hanem majdnem az összeset!! Konkrétan nekünk tavaly egyetlen volt csak amit munkahely eloirt, az összes többit én találtam ki mikor akarom és szóltam előtte pár nappal.

2019. jan. 6. 03:49
 4/10 anonim ***** válasza:
48%

Milyen barom helyen dolgozol Te?

Az egy dolog, hogy évente 7 nap, de könyörgöm! esküvőről van szó, tehát lehetne rugalmasabb is a cég.

Ilyen vaskalapos egy munkáltatót!

Nem írom le a jogszabályt, vélhetően felesleges, mert a munkáltató egy barom, tehát nem mennél vele semmire.

A háziorvos is egy barom, ha nem ír ki, de akkor próbálkozzál nála úgy, hogy hasmenésed van és hánysz, kell 1-2 nap mire helyrejössz, nagyon legyengültél, a hányingered pedig még mindig nem múlt el. Ehhez nem kell láz sem, feltételezik, hogy vírust kaptál be.

Legyél kicsit bevállalósabb. :)

2019. jan. 6. 07:38
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Májusig találsz magadnak másik munkahelyet. Ez olyan szintű rugalmatlanság, amit még interjún sem gáz megemlíteni, mint a váltás okát. Az egyetlen dolog, amit el tudok képzelni és azt nem szép dolog elsunnyogni, ha minden évben ugyanakkor van leállás, amiről persze tudtál és nyugodtan lehetett volna akkorra szervezni a nászutat. Gyanús, hogy erről van szó, de még ebben az esetben is érdemes legalább fizetetlen szabit kérni.
2019. jan. 6. 09:26
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Azt megírnád, hogy a céged miért ragaszkodik ennyire ahhoz, hogy csak 7 napot vehess ki? évi rendes leállás van?

Ennyire sok a munka, gyártósori munka?

Azt mondjuk csak én nem értem, hogy májusban esküvő, juniusban meg nászut.

Van munkaidő keret a cégnél?

Előre munkanap áthelyezéssel nem lehetne ledolgozni?

2019. jan. 6. 10:56
 7/10 A kérdező kommentje:

Gyártósoron dolgozok, igen.

Van leállás minden évben, de nem tudjuk csak kb egy hónappal hamarabb, hogy mikor és mennyi lesz. Tavaly úgy volt egész tavasszal, hogy július közepén lesz 2 hét, július elején kiderült, hogy augusztus végén 1 hét. Karácsony előtt is arról volt szó, hogy majd csak január 14-én indulunk el, de már 2-án menni kellett. Szóval teljesen kiszámíthatatlan,akkor biztos, ha már túl vagyunk rajta.

Azért lesz júniusban a nászút, mert akkorra tudtunk foglalni utazási irodánál utat (2 héttel esküvő után).

2019. jan. 6. 11:58
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Akkor marad a lecsúsztatás vagy addig olyan háziorvost keresni, aki biztosan kiír benneteket pár napra.

Mondjuk az meg ki fog derülni a cégnél, hogy esküvőre kellett a pár nap.

Sajnos ezt nagyon összekutyultátok, ebből nem jöttök ki jól!

2019. jan. 6. 12:29
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem mindenképpen próbáld meg, hogy megbeszéled velük: előre ledolgozod azokat a napokat.

Ha ez nem megy, akkor meg kérj fizetés nélküli szabadságot arra a 2-3 napra - hátha azt jobban adnak...

2019. jan. 6. 13:37
 10/10 anonim ***** válasza:
36%
Keress másik munkahelyet, ez így hosszú távon nagyon gáz. Lesz egy gyereked bármi miatt előfordulhat, hogy kéne pár nap szabadság. Akkor amikor te akarod. Meg hogy lehet így bármit tervezni ha még azt se mondják időben mikor van a kötelező szabi?
2019. jan. 6. 15:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!