Kell adni borravalót pizzafutárnak vagy más ételfutárnak? Rendeltünk családi pizzát,3500 Ft. Volt kereken, annyit is fizettem a futárnak, aztán megkérdezte nővérem mennyi borravalót adtam neki, mire feleltem, hogy semennyit.
Kaptam az ívet, hogy illő lett volna.
Én is futár vagyok, illetve gyógyszert szállítok, nem keresek túl sokat, mint ahogyan a pizzafutár sem, de mégsem kapok borravalót szinte soha. Nagyon ritka, ha ad valaki, de az is max. 500 Ft. egy hónapban jó eséllyel.
Miért is adtam volna borravalót, amikor alapból ilyen drága volt a pizza és ezért dolgozik? Én is a fizetésemért vállaltam a munkám, nem is várnom el a borravalót.
Nem értem az összefüggést. Mondhatni én is fillérekért dolgozom borravaló nélkül, én viszem be a ládákat a gyógyszertárba, stb, de egy fillért sem kapok. Akkor miért kellene adjak egy ételfutárnak, aki csak a ház előtt áll meg és semmi mást nem csinál?
Én se szoktam adni, minek? Ha kevesli a fizetést váltson munkát. Sokan náluk is kevesebbet keresnek, mégse kapnak borravalót!
"Nem gond ha nem adsz, de ne csodálkozz, ha legközelebb hideg lesz a pizza, vagy lesz benne nyál, fanszőr, fika,..."
Hogyne, mert majd pont emlékezni fog rá. Ráadásul ha ilyet csinál azzal megütheti a bokáját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!