Hol lehet panaszt tenni egy webáruház ellen és mi ennek a menete?
Ha külföldi akkor bukta, ha valami hazai noname, akkor is. Webáruházból sose rendelek előrefizetéssel, mert sajnos nem sok garancia van rá, hogy meg is kapod a terméket. Lásd Emag, aki utal, annak heteket ülnek a cuccán/pénzén, míg ha utánvéttel veszed, akkor 2 nap alatt megérkezik.
Amúgy Fogyasztóvédelemhez fordulhatsz.
visszautalás 1-2 hét az ilyen nagyobb helyeken.
email helyett telefon.
Ünnepek alatt kicsit lassulhat az ügymenet.
en sosem ertettem hogy miert nem jo az utanvetel, ja hat persze akkor nincs izgulas hogy behuztak e penzed vagy nem.
Fogyasztovedelmet emlitsd meg nekik, akkor altalaban gyorsabban jon a valasz:D
"Rendeltem egy terméket,törölve lett viszont ki lett fizetve."
Nem ártana ismerned a jogaidat. Nem tudom, mikor lett törölve, de az elállási jog azt írja, hogy az elállástól számítva 14 napja van a kereskedőnek visszautalni a pénzt. És ugyebár, mint tudjuk, a bankok az ünnepek miatt 2-szer is 4 napokra zárva vannak - ergo az utalások sem mennek át.
És igen, a karácsony miatt csúszások vannak, majd ha lecseng a karácsonyi "őrület" és januárban beindul a rendes élet, akkor egész biztosan megkapod - az Alza nem fog lehúzni, abban biztos lehetsz.
Megjegyzem voltam bent az Alzának a Róbert Károly körúti üzletében, másodpercenként adják ki a csomagokat, a kiadóknak szinte annyi ideje sincs, hogy ha odamegyek megkérdezni valamit, akkor válaszoljanak (de azért megtették, tőmondatban)
Ha Bp-i vagy, és annyira sürgős, akkor menj be hozzájuk és add elő személyesen a problámádat - bár attól még most a pénzt nem fogod megkapni, mert holnaptól megint 4 nap banki szünnap.
Csak azt nem értem, miért kell előre pénzt utalni?
Mindig mindent utánvéttel rendelek. Ha itt a csomag, kifizetem. Hanincs itt, akkor lófa..fütty a sejhajukba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!