Munkaügyiből szeretnék kijelentkezni, mert pár napja szültem és GYES-re kell mennem, mit tegyek, a gyes keresőtevékenységnek számít?
Nem keresőtevékenység, de mindenképpen be kell jelentened! Szerintem hívd fel őket telefonon és kérdezd meg pontosan!
Érdemes kijelentkezned és a gyes egy jó alkalom a kiugrásra, mert a munkaügyi csak arra jó, hogy munkájuk legyen a csókosoknak, de sem elhelyezkedni nem segítenek, csak max. közmunkára, ahonnan nincs kiút, a tanfolyamjaik meg semmit sem érnek, szóval értelmetlen regisztráltnak lenned, ha nem kapsz semmit, mert csak kötelezettségeket rónak rád!
Ja, és az ott meghirdetett állások is mind kamuk, már rég betöltötték őket, csak azért nem veszik le, mert nagyon rosszul mutatna a semmi....
Én is minden állásomat magam szereztem, és ahova meg támogatottat vesznek fel, onnan úgyis elküldenek, aztán jön a következő, szóval tényleg semmi értelme a munkaügyinek a munkavállalóra nézve!
Jó babázást! :)
Telefonon nem tudom őket elérni, régebben már próbáltam. Egyébként valóban egy látszat intézmény, én csak azért voltam regisztrálva,mert iskolától gyakorlati időmet ami 4 hónap nem tudtam előző munkahelyemen teljesíteni, így ez volt a legjobb lehetőség.
Még annyit, hogy nincs még meg a baba anyakönyvi kivonata, anélkül mehetek a munkaügyibe? Holnap akartam volna mindkettőt, de az anyakönyvi kivonatot csak délután tudom átvenni, a munkaügyi meg addigra bezár.
Nem kell ezt annyira túlreagálni.
Írsz egy levelet, hogy X. Y. naptól GYES ellátást kapsz, kéred, hogy a regisztrációd töröljék erre az időre.
Nem kell semmiféle papírt csatolni hozzá. Feladod postán, aztán majd megkapják. Ennyi.
A GYES nem keresőtevékenység egyébként.
Nekem is mondták annak idején, hogy formanyomtatvány, meg munkaszerződést be kell mutatni, stb.
Elhelyezkedtem, kockás papíron megírtam, hogy mikortól kérem a törlésem (sem céget, se jogviszonyt, se semmi mást nem közöltem, csatolni meg pláne nem csatoltam semmit, közük nincs hozzá), aztán feladtam postán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!