Valaki segítene ezt a pénzmosási formát elmagyarázni?
Tehát nekem van 20 millió piszkos pénzem. Ekkora összeget beviszek az életbiztosítómhoz, kötni egy biztosítást, 20 millióért x évre. 2 év múlva kiveszem, de ugye már csak (pl) 16-ot mert x évnél korábban kivettem. Ez tiszta már pénz.
Na most, azt értem, ha a biztosító nem kérdi, hogy honnan volt ekkora összegem befizetni, de ha kijön a pénz és elköltöm, senkit sem érdekel?
"Na most, azt értem, ha a biztosító nem kérdi.."
Már miért ne kérdezné meg? Ha piszkos pénzt teszel be egy biztosítóba akkor a későbbiekben őket is meggyanúsíthatják bűnrészeséggel, nem hiszem, hogy kockáztatna bármelyik biztosító.
1001 más módszer van ma Magyarországon a pénz tisztára mosására szerintem. Bár nem vagyok otthon semmilyen szinten a jogi dolgok területén, de lényegében az ember akármerre néz ma Magyarországon mindenhol tombol a korrupció, a feketézés és nem egy esetben nem milliós, hanem milliárdos nagyságrendekről beszélünk.
Nem rég olvastam, hogy például Budapesten a számlagyárak és egy adócsaló vállalkozások a reneszánszukat élik. Mivel Pestre koncentrálódik a bejelentett vállalkozások nagy része, ezért az adóhatóságnak egyszerűen nincs kapacitása minden egyes gyanús üggyel foglalkoznia. Sok esetben évek telnek el mire egyáltalán napirendre kerül 1-1 ügy, akkora persze már bottal üthetik az emberek nyomát. A legtöbb esetben pedig komplett céghálózatok vannak, amiket egyesévvel át kell világítani stb., erre egyszerűen nincs kapacitása az adóhatóságnak. Ezeket az intézkedéseket pedig egy sor más dolog is nehezítheti, a bennfentes megkent belsős embertől, addig, hogy a cégeket hajléktalanok nevére jegyzik, esetleg offshore cégek elnyelték a pénzt.
Befektetési állampapír minimum 5 éves lejárattal, ott a törvény előírja, hogy nem nézik honnan jön a pénz és 5 év után kivéve már adózott legális pénznek számít.
Pár éve volt róla néhány cikk, hogy hazánk Európa drogmaffiáinak maga a mennyország, a pontos összegre nem emlékszem, olyan 50 milliárd Ft értékben volt az első negyedéves vásárlások összege. A B-C. botrány hőseinek családja is milliárdos betétetekkel rendelkeznek, a pénz 5 év után legálissá válik és még hozamot is fizetnek!
A szokványos pénzmosásnál, meg neked kéne 30-50%-át a pénzednek beáldoznod és ott lenne a rettegés, hogy lebuksz VS támogatod a narancsot és ők fizetnek neked érte.
"Befektetési állampapír minimum 5 éves lejárattal, ott a törvény előírja, hogy nem nézik honnan jön a pénz és 5 év után kivéve már adózott legális pénznek számít."
Te az SMSZ-rol beszelsz, ami adoamnesztia volt, par evig elt es megszuntettek.
Aha!
Köszönöm a válaszokat, amiket írtam, hogy nem nézik a pénz eredetét, semmi másért nem mondtam, csak azért mert egy felsőoktatási intézményben, egy előadáson így mondták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!