Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mi a jobb? Keregetni vagy egy...

Mi a jobb? Keregetni vagy egy gyarban dolgozni?

Figyelt kérdés

Elmeleti kerdes. Ez a 2 lehetoseg van, nincs 3. Ti melyiket valasztanatok?

Elso: gyari melo, operatorkent a soron. Dogunalom 3 muszak, valtott vagy folyamatos, esetleg 12 ora felvaltva ejjeles es nappalos muszak. Heti 5 de inkabb 6 napban szar fizetesert. Otvar hely, unalmas monoton munka, erzed ahogy pusztulnak az agysejtek. Idiots munkatarsak, szarrago fonokseg. Cserebe biztos melo.

Masodik lehetoseg: koldulas itthon vagy olyan orszagban aminek ismered a nyelvet.

Nem a klasszikus csoves eletmod, ha osszejon annyi elmehetsz hostelba vagy panzioba vagy akar az is megoldas hogy egy jobb hajlektalanszallors bemesz.

Itt teljesitmenyberezes van es adozni sem kell a jovedelmedbol (hacsak a rendor el nem veszi vagy ki nem rabolnak de ezek a lehetosegek az elso opcional is fennallnak)

Egesz nap kint vagy az utcan vagy legalabbis addig mig meg nem csinaltad a penzed. Kajat vehetsz vagy ha rosszul adnak elmesz csoveskajazdaba. Cserebe akkor szivsz/rugsz be vagy gyujtasz es amikor akarsz. Viszont itt TB az nincs hacsak magadnak el nem intezed ingyen vagy nem fizeted es hitelt sem vehetsz fel.

Melyiket valasztanatok es miert?

2018. dec. 13. 21:07
 1/10 A kérdező kommentje:
Annyi kiegeszites hogy nem koldulas, tehar nem ilyen kutyaval ulo csoves es tarsai hanem keregetes. Akarmilyen szoveggel jarokeloket leszolitva
2018. dec. 13. 21:11
 2/10 anonim ***** válasza:
78%

Hát ha csak ez a kettő lenne, akkor a kéregetés, de nem itthon az biztos, hanem minimum Londonban, Svájcban vagy Luxemburgban, valami jó gazdag helyen. Addig kijutnék valahogy potyázva vonaton, vagy valami.

De mindig van másik lehetőség. Rögtön kezdve azzal, hogy ha már gyárban dolgozni lehet, akkor azt mért ne lehetne másik országban mint a koldulást...

2018. dec. 13. 21:34
 3/10 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszt. Itt csak ez a 2 lehetoseg van amit felsoroltam, nincs koztes ut :)
2018. dec. 13. 21:36
 4/10 anonim válasza:
78%
Én a gyárat választanám mert az viszonylag biztosabb megélhetés szempontjából,ha nagyon elegem lenne a helyből akkor nekivágnék a "koldus kalandnak" ;D :D
2018. dec. 13. 21:54
 5/10 anonim ***** válasza:
50%

Én 5 évig dolgoztam gyárban sor mellett. Sok olyan embert ismertem meg akik jó emberek, okosak, életrevalóak, de inkább dolgoztak gyárban mert legalább kaptunk fizetést. Sok fiatal egyetem mellett dolgozott ott. Én azért dolgoztam ott, mert kellett a pénz, hogy külföldre mehessek. Ma már Angliában élek, és boldogulok. Az elején itt is gyárban dolgoztam, ami annyiban volt más mint otthon, hogy fontban kaptam a minimálbért. (otthon többet kaptam mint minimálbér) De dolgoztam, és amint tudtam váltottam. Ma már jó állásom van, jó fizetéssel. 12 éve élek kint.

Még valamit. Külföldön koldulni nem mindenhol lehet. Angliában például rendszeresen ellenőrzik a koldusokat, és amint kiderül, hogy külföldi vagy, hazatoloncolnak. Senki nem akar koldusokat, főleg bevándorló koldusokat.

Gyári munka nem olyan rossz, csak azok írnak rosszat akik 1 napot sem dolgoztak benne. Ki lehet bírni ha van életcél, és nem nyugdíjas állásnak tervezed.

2018. dec. 13. 22:56
 6/10 anonim ***** válasza:
86%

"Angliában például rendszeresen ellenőrzik a koldusokat, és amint kiderül, hogy külföldi vagy, hazatoloncolnak."

Ezért kell gondoskodni róla, hogy ne derüljön ki. Vagy az ne derüljön ki, hogy MILYEN külföldi vagy.

Mert ha mondjuk én a határon eldobálnám minden okmányomat és Franciaországban azt hazudnám ha elkapnak, hogy német vagyok, akkor hova toloncolnának haza? Hát Németországba. Nagy Ügy, akkor meg Berlinben folytatnám, ha ott elkapnak, akkor meg azt hazudnám, hogy Francia vagyok, irány Párizs :P :P (persze az ilyen lehetőségek száma eléggé szűkül a technika fejlődésével, de eddig még pl. nekem se vették le az ujjlenyomatomat se személyihez, se útlevélhez, és a bűnügyi nyilvántartásban se vagyok benne tudtommal).

A többi meg csak félrement következtetés. Én dolgoztam ifjabb koromban nyáron gyári munkán, tudom milyen. De a külföldi kunyerálásban ezekkel a feltételekkel kezdettől fogva több potenciál van. Például, ha nullán vagy, elég kevés gyár ad manapság már munkásszállást. Szóval kvázi az első fizetésedig így is csöves lennél (a "hitelt sem vehetsz fel" az nem érv a gyári munkásnál se, ki a tök adna egy 5 napja próbaidőn lévő gyári munkásnak bármennyi hitelt?).

Másrészt, a kunyeráló létből van továbblépés a kérdező feltételei szerint.

"Egesz nap kint vagy az utcan vagy legalabbis addig mig meg nem csinaltad a penzed".

Tehát, kunyerálással akár egy nap alatt megcsinálhatod a pénzed, és nem kell utcán lenned. De ha igen, nyugati országokban a hajléktalanellátás is sokkal jobb mint itthon.

Szóval csak azt hiszed, hogy saját tapasztalatból válaszol valaki valamit. Ez nem igaz. A való életben nekem kezdettől fogva ennél sokkal több lehetőségem volt, ma is szellemi munkatársként dolgozom, nem szorulok rá sem a gyári munkára, sem a koldulásra, de még úgy általában a külföldre emigrálásra sem ahhoz, hogy viszonylag jól meg tudjak élni.

De ha ezek a játékszabályok, akkor e kettő közül a külföldi koldulást választanám a gyorsabb előrelépés reményében.

2018. dec. 13. 23:16
 7/10 anonim ***** válasza:
72%

A gyárban biztosabb jövedelmet látok, mert koldulásból vagy lesz vagy nem lesz, gyári munkánál meg biztos hogy lesz pénz, plusz zárt helyen vagyok ami ítélet időben jó dolog mert nem ázok, fázok stb.... és fürdési lehetőség szinte az összes gyárban adva van, koldusként meg talán mázlival a benzin kutaknál, vagy kamionos pihenőhelyeken ha fizetek érte.

Engem a több műszak nem zavar, én dolgoztam már sokfélében, legjobban a 12 órázás ami nekem tetszik mert több a szabadidő, és azt a 2 napot meg ki lehet bírni szerintem.

De ez egyén függő dolog.

2018. dec. 14. 00:01
 8/10 anonim ***** válasza:
70%

Egy jobb hajléktalanszálló az milyen? Megsúgom, olyan amiben ténylegesen jut 1 emberre 3,5m3 légtér. Most felmerül benned kedves kérdező, hogy mekkora is a 3,5 köbméter légtér, gondolkozol keményen, de nem jut a válasz az eszedbe!

Barátnőm lecserélt egy másik kandúrra, 3 napos kiküldetésben voltam a munkahelyemen, mire "hazaértem" már zár lecserélve. A ruháimat amit nagyvonalúan kitettek a ház elé széthordták, irataim is eltűntek, a pénztárcámtól, személyimtől, bankkártyától, telefontól, stb. megszabadított 3 rejtett munkaerő, de az életem megmaradt.

Télen 1Ft nélkül, egy ruhában, ami rajtam volt kellett a hétvégét kihúznom, irány a hajléktalanszálló, ahova nem engedtek be papírok nélkül, mert ez egy elit hely! Végül bejutottam egy "jobb" szállóra, ahol 2m2/fő légtér sem volt, 70cm széles 160-as ágy (182cm vagyok, de ok) 50cm-re a felettem levőtől, a szoba maxra pakolva ágyakkal 30cm-es közlekedővel. Mekkora is volt a légtér kérdező???

Amíg nem voltál ilyen menő helyen, addig felmerülhet benned a választás lehetősége, utána már nem!

2018. dec. 14. 10:22
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem lenne pofám kéregetni , marad a robot, de tisztességes munka.
2018. dec. 14. 11:04
 10/10 A kérdező kommentje:

Aki normalis valaszt irt annak koszonom, aki meg egy egyszeru ELMELETI kerdest sem birt ertelmezni azt tudom sajnalni. Kit erdekel hogy hordak szet a ciganyok a dolgaid? Ird olyan ala amihez kapcsolodik mert ehhez marhara nem.

A legter tok mind1 nem fogok felmereseket keresni errol melyikben mennyi helyed lenne. Egy normalisabb szallo, tehat reszegen meg beszarva nem lehet bemenni. Vagy minz irtam osszeszedheted panziora is vagy amire epp osszejon.

2018. dec. 14. 12:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!