Személyi lefotózása telefonos boltban?
Elég fura.
Biztosan nem hagytam volna. Ha kell bemutatom, hogy létezem, igazolom magam, de semmilyen másolatot, fotót nem engedek. Volt ahol már próbálkoztak, szóltam, hogy nem kérheti, és nem is erőltették. Egyedül a saját bankomnak engedem lemásolni.
Nem hatóság, nem is kérheti el.
…mindamellett pl. az idén 6 szálláshelyen jártam Szlovéniában, s mindenhol beszkennelték a személyit.
Visszaélni csak korlátozottan tudnak vele. Nem jobban, mintha mondjuk telefonkönyvből néznek ki adatokat.
Na akkor jogi szempontból is nézzük.
Személyi igazolványt alapvetően tilos másolni. Se fénymásolat se fotózás, se semmilyen módon. Csak néhány hivatalos szerv van aki ezt megteheti, még hivatalokban sem engedélyezett akárhol.
Csúnyán vissza is lehet élni vele, ugyanis valós adatokkal tudnak hamisítani egy igazolványt.
Olyan zoomot meg nem hiszem, hogy tudna amivel csak a számot fotózza le, meg hát minek? Nem tud írni?
Teljesen egyetértek az utolsó válaszolóval.
Olyan iratról (személyi, útlevél stb.), amelyen az arcképed is szerepel tilos a beleegyezésed nélkül másolatot készíteni.
Én még a Magyar Államkincstárnak sem engedtem, és a bankomnak sem, hogy lemásolják. Tudomásul vették.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!