Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Csalás áldozata lettem, mit...

Csalás áldozata lettem, mit tegyek?

Figyelt kérdés
A pénzügyi tanácsadóm tanácsára több pénzt vettem fel,mint amire szükségem volt.Azt mondta,hogy a többletet befekteti,és a hozamokból fizet.Ügyvéd előtt kötöttünk szerződést.Ez két éve történt,bepereltem,de a pénzem nem adja vissza.MA IS PÉNZÜGYI TANÁCSADÓKÉNT dolgozik.
2010. jún. 26. 19:50
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Sajnos én nem vagyok ügyvéd pedig ingyen is segítenék. Viszont szerintem vannak ingyenes ügyvédek. Létezik olyan, hogy fizetési meghagyás amit a bíróságon kell benyújtani. A sima kölcsönszerződésnél vissza kellene adni a kölcsönt. egyébként az a szemétláda Zalatnai is ugyan ilyen trükköt csinált. A brokernetes ügynökök egy része is előszeretettel használja ez a módszert, hogy vegyél fel hitelt, majd kitermeli a hozam.

Van egy olyan ötletem, hogy add ki albérlőnek az ingatlant, Te menj szülőkhöz vagy anyaotthonba, de vannak segélyszervezetek ahol ellakhatsz.

2010. jún. 26. 21:18
 12/17 A kérdező kommentje:
Már adtam be fizetési meghagyást tavaly májusban a bíróságon,már jogerőre is emelkedett,de a nincs a nevén se ingatlan,se ingóság,csak röhög,mert behajthatatlan,és ezt tudja.Szó szerint NÉGYKÉZLÁB csúsztam-másztam a végrehajtó előtt,úgy sírtam.Nem lehet,hogy elveszítem a lakásom,a kislányom,az egész életem ezért.Segítsetek!
2010. jún. 26. 21:24
 13/17 A kérdező kommentje:
A szüleim már meghaltak.
2010. jún. 26. 21:25
 14/17 anonim ***** válasza:
Érdekes, hogy a jövedelméből se tiltják le. Mekkora a hitel teljes összege? Mennyit ér a lakás?
2010. jún. 26. 21:29
 15/17 A kérdező kommentje:
A hitel 4 millió (CHF alapú hitel),a lakás kb 8 milliót ér (kispesti panel),de a bank ha eladja,akkor a töredékéért.Mire a végrehajtás végbemegy,és letiltják a fizetéséből,elveszett a lakásom.
2010. jún. 26. 21:45
 16/17 anonim ***** válasza:
Vidéki panelra cserélhetnéd. Gyorsan kel eladni az biztos. Én nem ott lakok, de egy ismerősöm pl tatabányán vett panelt 3,5m-ért
2010. jún. 26. 22:20
 17/17 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy a pénzt kölcsönként adtad neki, mint magánszemélynek, és nem a pénzügyi tanácsadónak adtad oda befektetésre. Nekünk nem kis bank üzletkötője ajánlotta a bent a bankfiókban, hogy így vegyünk fel jelzálog hitelt (többet, mint amire szükségünk van, és a többletet befekteti, annak a hozamából tudjuk visszafizetni a hitelt. Persze le nem írt semmit, még a számolásokat sem, ígérte, hogy elküldi e-mailben; ennek kb 10 hónapja, azóta egyáltalán nem jelentkezik.)

Esetleg mondhatod a pénzügyi tanácsadónak, hogy az APEHnél vagyonosodási vizsgálatot kérsz ellene, de szerintem ez sem ijesztené meg (rendőrség, bíróság hatástalan volt, akkor ez sem rettenti meg)

Keress rá a neten az ingyenes jogi tanácsadásra, biztos van a környéketeken és az összes papíroddal menj el az ügyvédhez. Valószínűleg van neten is, de az szerintem hosszadalmasabb, és titeket szorít az idő. Azért egy ügyvéd jobban tudja a törvényes lehetőségeket, mint mi itt ezen az oldalon.

2010. jún. 27. 08:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!