Csalás áldozata lettem, mit tegyek?
Sajnos én nem vagyok ügyvéd pedig ingyen is segítenék. Viszont szerintem vannak ingyenes ügyvédek. Létezik olyan, hogy fizetési meghagyás amit a bíróságon kell benyújtani. A sima kölcsönszerződésnél vissza kellene adni a kölcsönt. egyébként az a szemétláda Zalatnai is ugyan ilyen trükköt csinált. A brokernetes ügynökök egy része is előszeretettel használja ez a módszert, hogy vegyél fel hitelt, majd kitermeli a hozam.
Van egy olyan ötletem, hogy add ki albérlőnek az ingatlant, Te menj szülőkhöz vagy anyaotthonba, de vannak segélyszervezetek ahol ellakhatsz.
Az a baj, hogy a pénzt kölcsönként adtad neki, mint magánszemélynek, és nem a pénzügyi tanácsadónak adtad oda befektetésre. Nekünk nem kis bank üzletkötője ajánlotta a bent a bankfiókban, hogy így vegyünk fel jelzálog hitelt (többet, mint amire szükségünk van, és a többletet befekteti, annak a hozamából tudjuk visszafizetni a hitelt. Persze le nem írt semmit, még a számolásokat sem, ígérte, hogy elküldi e-mailben; ennek kb 10 hónapja, azóta egyáltalán nem jelentkezik.)
Esetleg mondhatod a pénzügyi tanácsadónak, hogy az APEHnél vagyonosodási vizsgálatot kérsz ellene, de szerintem ez sem ijesztené meg (rendőrség, bíróság hatástalan volt, akkor ez sem rettenti meg)
Keress rá a neten az ingyenes jogi tanácsadásra, biztos van a környéketeken és az összes papíroddal menj el az ügyvédhez. Valószínűleg van neten is, de az szerintem hosszadalmasabb, és titeket szorít az idő. Azért egy ügyvéd jobban tudja a törvényes lehetőségeket, mint mi itt ezen az oldalon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!