Mobiltelefonos csalás áldozata lettem? Bővebben lent.
Figyelt kérdés
Romániában lakom. Nincs egy hete, amikor egyik éjjel a mobiltelefonomra egy olyan SMS érkezett, amely a VODAFONE Társaság nevében valaki közölte velem, hogy nyertem 10.000 eurót amelyet a VODAFONE Társaság ajánlott fel és bővebb információért a .... telefonszámon lehet érdeklődni. Megvolt adva a telefonszám is, pont az a szám, ahonnan az SMS érkezett. Mivelhogy nemrég kötöttem bérleti szerződést a Vodafone-nal, arra gondoltam, hogy talán az ügyfelek között sorsoltak ki valakit, tehát ebben az esetben engem. Visszaválaszoltam SMS-ben, hogy kaptam egy üzenetet, amelyben írja, hogy nyertem és mi a további tennivaló. De több nem történt. Még aznap elmentem a Vodafone-kirendeltséghez és az illetékes felhívta a központot ebben a nyereményes ügyben, és ott a központban azt mondták, hogy ők nem sorsoltak semmilyen 10.000 eurót senkinek, tehát akkor valamelyik csalótól kaphattam az SMS-t, esetleg valamilyen ugratás volt. A kérdésem az, hogy abban az esetben, ha SMS-ben visszaválaszoltam erre a számra, akkor megtörténhet-e, hogy az ismeretlen feladó használni tudja a számomat esetleg a számlámat jókora összeggel tetézi meg?2010. szept. 12. 14:51
1/3 anonim válasza:
szerintem csak szórakoztak, nincs miért aggódnod...
2/3 anonim válasza:
Csak simán a számoddal nem tehet semmit, mert ha jól tudom aki bérletet köt az kap egy passwordot is. És ha valakinek eurot is akarsy küldeni azt mindig kéri. Manapság sok ilyen butaság van, én is Romániában élek (CV) egyik haverom is ugyanigy kapott egy üzenetet miszerint ha kuld 100 eurot arra a számra fog kapni egy nagyon kemeny telefont. Ő el is küldte de...Szóval a lényeg az ilyesminek nem kell bedőlni mert csak egy b@lf@sz és nincs mit csináljon >:P
3/3 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.
2010. szept. 12. 15:35
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!