Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Megbízási szerződéssel dolgozt...

K Tü kérdése:

Megbízási szerződéssel dolgoztam, nem fizettek még ki, mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
A helyzet kissé komplex. Egy állami iskolában dolgoztam, melynek fenntartója az egyik tankerületi központ. Már az elején be sem jelentettek, szerződést sem kötöttünk, mert hogy elhúzódik a közalkalmazotti kinevezés, ráadásul fizetést sem kapok, csak majd pótlólag. Nem szabadott volna így belemenni, de hát ki gondolta volna, hogy pont egy iskolánál történhet ekkora bonyodalom, én legalábbis nem. A lényeg, hogy felmondtam próbaidő alatt, kb két hetet dolgoztam, és megbízási szerződést kötöttünk, mert azt mondták, így még a hónapban elutalják a fizetésem. Hívogattam a tankerületet, és lassan másfél hete ígérgetik, hogy küldik a pénzt. Mit lehet tenni? Milyen szervhez lehet fordulni, hogy mihamarabb elutalják a fizetést, illetve késedelmi kamatot ebben az esetben is köteles a munkáltató fizetni? Bármilyen ötlet, segítség nagyon jól jönne, ha valaki jártas a témában, kérem, segítsen! Köszönöm szépen!

2018. nov. 20. 10:17
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

" ráadásul, ha az illető egy másik munkahelyre megy, akkor kilépő papírok hiányában nem biztos, hogy elkezdheti új munkaviszonyát, "

Ez elég nagy baj, mert kilépő papírok hiánya ennek akadálya nem lehetne. Ott akkor a munkáltatóval vannak gondok, ha ezt nem tudja.

Gondolj bele: Azonos időben több munkahelyen fennálló jogviszony esetén sincsenek kilépő papírok, valamint teljesen kezdő dolgozó esetén sem.

Én egyébként tudom, hogy miért nincs pénz. Beleépítették a stadionokba...

2018. nov. 22. 05:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!