Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Megbízási szerződéssel dolgozt...

K Tü kérdése:

Megbízási szerződéssel dolgoztam, nem fizettek még ki, mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
A helyzet kissé komplex. Egy állami iskolában dolgoztam, melynek fenntartója az egyik tankerületi központ. Már az elején be sem jelentettek, szerződést sem kötöttünk, mert hogy elhúzódik a közalkalmazotti kinevezés, ráadásul fizetést sem kapok, csak majd pótlólag. Nem szabadott volna így belemenni, de hát ki gondolta volna, hogy pont egy iskolánál történhet ekkora bonyodalom, én legalábbis nem. A lényeg, hogy felmondtam próbaidő alatt, kb két hetet dolgoztam, és megbízási szerződést kötöttünk, mert azt mondták, így még a hónapban elutalják a fizetésem. Hívogattam a tankerületet, és lassan másfél hete ígérgetik, hogy küldik a pénzt. Mit lehet tenni? Milyen szervhez lehet fordulni, hogy mihamarabb elutalják a fizetést, illetve késedelmi kamatot ebben az esetben is köteles a munkáltató fizetni? Bármilyen ötlet, segítség nagyon jól jönne, ha valaki jártas a témában, kérem, segítsen! Köszönöm szépen!

2018. nov. 20. 10:17
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Munkaügyi jogász és bíróság , írd le a JOGIFÓRUM.HUra ott vágják a témát és gyorsak is .
2018. nov. 20. 10:36
 2/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm!!
2018. nov. 20. 10:55
 3/11 anonim ***** válasza:

Nem vagy egyedül...

Nov. 5-én, az utolsó munkanappal megszűnt a munkaviszonyom - szintén Tanker - 7-én aláírtam az átadás-átvétel papírokat (munkakör), s holott a Munka Törvénykönyve kimondja, hogy legkésőbb 5 MUNKANAP múlva ki kell fizessenek, ennek ellenére még mindig nem érkezett meg annak az 5 napnak a pénze (meg a kilépő papírok sem).

Azon gondolkodom, hogy a törvények vajon miért csak a kisemberekre vonatkoznak - az államra miért nem???????!!!

Bezzeg, ha én bármely szolgáltatónak akár csak 5 nappal később fizetek, már felszámolják a kamatokat, 2 hét múlva küldik a 6-800 ft-ért felszámított felszólító leveleket, stb.

ELKESERÍTŐ :-(((

2018. nov. 20. 11:26
 4/11 anonim ***** válasza:
He-he, 3-as vagyok és most hívtak, hogy mehetek a papírokért - lehet, hogy olvassák a Gyakorit? :D (csak vicc)
2018. nov. 20. 12:05
 5/11 anonim ***** válasza:
Én is csatlakozom első (és utolsó) szakipari munkámat végeztem a KLIK-nek, már fél éve hogy nem fizettek ki
2018. nov. 20. 16:47
 6/11 anonim ***** válasza:
3-as vagyok: az igaz, hogy a kilépő papírok megjöttek, de az 5 nap szabadságomat még mindig nem fizették ki :-(
2018. nov. 20. 17:08
 7/11 anonim ***** válasza:
édesanyám is az egyik tankerületnél dolgozik...mesélte, hogy a vezető irodájában nagy stócban állnak a tanárok kinevezései szeptember óta aláírásra várva :D egyik tanár is már hetek óta jár hozzájuk, mert hitelt szeretne felvenni, de nem adnak neki, mivel hát hivatalosan nem is dolgozik...így megy ez...:D
2018. nov. 20. 17:27
 8/11 anonim ***** válasza:

Azt írod, megbízási szerződést kötöttetek. Ott nincs munkáltató, hanem foglalkoztató van. Nem bért kapsz, hanem megbízási díjat. Nem munkaügyi kérdés a megbízási díj ki nem fizetése, hanem polgári peres ügy.

Ez kb. olyan, mintha egy festő vállalkozót az egyik megbízója nem fizeti ki a munkája után. Kénytelen bíróságra menni, hogy végrehajtassa.

2018. nov. 21. 05:02
 9/11 A kérdező kommentje:
Megdöbbenve olvastam, hogy mennyi mindenki van/volt hasonló cipőben, ez borzasztó!! Igen, én csak közalkalmazott lettem volna, de felmondtam még próbaidő alatt, ugyanis az októberi béremet decemberben akarták pótlólag küldeni, meg egyéb okokból is, de ennyi időt bér nélkül kibírni... És ezért találta ki az iskolatitkár, hogy akkor kössünk megbízási szerződést, mert akkor még a hónapba utalják a pénzt, és le is állították a kinevezést. Kellemetlen, megalázó könyörögni a saját pénzünkért, amiért megdolgoztunk, ráadásul, ha az illető egy másik munkahelyre megy, akkor kilépő papírok hiányában nem biztos, hogy elkezdheti új munkaviszonyát, nálam ez a megbízási szerződés miatt nem volt probléma... Amikor a tankerületet zaklattam telefonon azt mondta a hölgy, hogy utalják, amint lesz nekik is pénzük, ez szintén érdekes számomra... Egyébként járna ez a késedelmi kamat mindenkinek, akit nem fizettek ki időben, nyilván nagyon kevés, de legalább valami kis kompenzáció az is. És így dolgozzon az ember segítő szakmába, alapjáraton emberhiány van, a pénz mértékét hagyjuk, mert vicc, és még ez a bonyodalom is, hát csak gratulálni tudok... Köszönöm a hozzászólásaitokat, kívánom, hogy mihamarabb megoldódjon a helyzet mindenkinek!!
2018. nov. 21. 07:46
 10/11 A kérdező kommentje:
Kedves Mindenki! Ma végül utalták a pénzem. Lehet tényleg figyelik ezt az oldalt...
2018. nov. 21. 17:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!