Megbízási szerződéssel dolgoztam, nem fizettek még ki, mit lehet tenni?
Nem vagy egyedül...
Nov. 5-én, az utolsó munkanappal megszűnt a munkaviszonyom - szintén Tanker - 7-én aláírtam az átadás-átvétel papírokat (munkakör), s holott a Munka Törvénykönyve kimondja, hogy legkésőbb 5 MUNKANAP múlva ki kell fizessenek, ennek ellenére még mindig nem érkezett meg annak az 5 napnak a pénze (meg a kilépő papírok sem).
Azon gondolkodom, hogy a törvények vajon miért csak a kisemberekre vonatkoznak - az államra miért nem???????!!!
Bezzeg, ha én bármely szolgáltatónak akár csak 5 nappal később fizetek, már felszámolják a kamatokat, 2 hét múlva küldik a 6-800 ft-ért felszámított felszólító leveleket, stb.
ELKESERÍTŐ :-(((
Azt írod, megbízási szerződést kötöttetek. Ott nincs munkáltató, hanem foglalkoztató van. Nem bért kapsz, hanem megbízási díjat. Nem munkaügyi kérdés a megbízási díj ki nem fizetése, hanem polgári peres ügy.
Ez kb. olyan, mintha egy festő vállalkozót az egyik megbízója nem fizeti ki a munkája után. Kénytelen bíróságra menni, hogy végrehajtassa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!