Szerintetek átverés?
A jófogáson kezdtem árulni vmit, majd pár nappal később egy külföldi érdeklődő rámírt, hogy szeretné a mostohagyerekének. Elküldte az adatait, majd kaptam egy email-t a PayPal-tól (nem biztos, hogy igazi), hogy a vevő átutalta nekik a pénzt és, ha feladtam az árut, akkor átutalják az összeget.
Még nem használtam PayPal-t és utánna olvastam, de azt írják elsőnek meg kéne kapnom a pénzt és utánna küldjem az árut. Vagyis szerintetek átverés? Vagy ez így működik? Előre is köszönöm a (normális) válaszokat! (Még nem regisztrált am a PayPal-nál)
Én tettem fel a másik kérdést. Ugyanez a sztori meg az ember is. Nekem is az utolsó üzenetet németül írta.
Nehogy valaki ilyennek küldjön bármit is, mert várhatná, hogy megérkezzen a pénz....
Egyébként a "PayPal"-os kamu email-re írtam utána, és kb azonnal válaszoltak, hibás angollal, abszolút nem hitelesen...
Hát ki ezt beveszi az vagy ma látott először internetet, vagy értelmi fogyatékos.
Alapból nincs ilyen "átutalták nekünk és majd küldjük ha..." :D
Meg egy kicsit túl van tolva a kamu szöveg...
"mostohagyerekének"
"Világrendészeti Ügynökség"...az mi? Még a háttér hatalom is hihetőbben hangzik :D
"1999-es jogszabály"...az mi? :D
"elküldi a bizonyítékot"...milyen bizonyítékot? :D
"FBI / RCMP bevonását eredményezi"....ezen beszarok :D
"Világrendészeti Ügynökség" / "Világrendészeti Hivatal" - Most akkor melyik is vagy mi ez? :D
1999-es jogszabály - Az meg mi? Olyan van, hogy pl: 1999. évi LXXVI. törvény.
Világrendészeti Hivatalgal - gal, na ja.
FBI bevonását... Huhú ha ez így menne.
Az egész nyelvezete egy iskolázatlan ember zagyvasága, a szóhasználat mag ahogy van, idézni se érdemes mert az egész olyan.
Ha az e-mail @ utáni része nem paypal.com akkor nem a Paypal küldte. Vannak egyéb hivatalos Paypal e-mailek is de mindegyik úgy végződik, hogy paypal.com
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!