Interneten vásárolt termék vásárlásától szeretnék elállni. Mennyi nap áll rendelkezésemre? Ha visszaviszem a terméket, és nem fogadják vissza, mit tehetek?
Ha sérülten érkezett, akkor eleve garanciában vissza kell venniük. Egy nem működő laminálógépet kaptam az egyik webáruházból tavaly, felhívtam őket, pár nap múlva visszajött érte a futár, és hozott egy működő példányt. De amúgy 14 napig indoklás nélkül visszaviheted vagy visszaküldheted még akkor is, ha tökéletesen működik.
Az internetes céget nyugodtan megfenyegetheted a fogyasztóvédelemmel. Valószínűleg szándékosan próbáltak így elsózni egy hibás terméket, különben sűrű bocsánatkérések közepette vennék vissza tőled.
Na az én esetemben ez nagyon nem így működött. Egy gázkonvektorról van szó. Az internetes cég Kecskeméten van a cím szerint. Mindentől elhatárolódnak. Tőlük épségben ment el a termék. A MPL magyar posta logisztika hozta sértetlen csomagolásban. A futár jelenlétében kibontottam (természetesen előtte ki kellett fizetnem a 103 ezer Ft -t).Kérdésemre a futár azt mondta: nála nincs is semmiféle nyomtatvány, hogy jegyzőkönyvet vegyünk fel, menjek be a legközelebbi postahivatalba, és ott vegyünk fel jegyzőkönyvet. Hosszas unszolásomra beleegyezett, hogy én egy papírlapon leírom az eseményt, és ő aláírja. Valszeg azzal hibát követtem el, hogy nem írattam alá 2 tanuval. De, ő mégis csak aláírta, kell, hogy ennek jelentősége legyen. Ha beperelném a MPL -t, írásszakértő bizonyíthatná, hogy az illetőtől származik az aláírás.
Az internetes cég elhatárolódik - mondván, a csomag sértetlen volt. Viszont a konvektor súlyosan sérült - leejthették valahonnan az egyik sarkára, még mielőtt becsomagolták volna. Mindenki mossa kezeit - én meg itt vagyok egy sérült konvektorral - kifizettem érte 103 ezer Ft -ot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!