Mi a teendôm akkor ha rendeltem aliexpresszról egy telefont és most kaptam smst a NAV-tól, hogy megérkezett, Budapesten van, és olvassam el a posts honlapját a továbbiakkal kapcsolatban?
200 dollárnál már garantáltan megfogják, azért elképesztő, hogy 2018-ban még meglepetés, hogy az EU-n kívülről érkező termékek után meg kell az áfát fizetni...
Azzal számolj, hogy így durván 75 ezer lesz a telefon, plusz ha Kínából van és akármi baja lesz, azt már garanciáztatni nem fogod tudni.
a csomagot nem bontják ki, és a csomagoláson sem 205 dollár szerepel valószínű, hanem kevesebb.
Én ha drágábban rendelek mint 42 dollar, és megvámolják, akkor írni szoktam a vevőnek hogy írja le milyen árat, és nevet irt a csomagolásra.
Ha szerencséd van válaszol, és nyugodt szívvel írhatsz a NAV-nak hogy a szarod csak 40dollar volt. Photoshoppal bizonyítod ezt az árat ugye :))
Ha nincs szerencséd akkor valami hihető összeget írj a NAV-osoknak, hogy elhiggyék, és minél kevesebb legyen a vám.
A másik amit tehetsz legközelebb, hogy a drága cucc mellé rendelsz valami olcsót is ugyanattól az eladótól, és ugye akkor a követési azonosító ugyanaz lesz.
És az olcsóbbik cucc számláit, rendelés adatait küldöd el nekik.
https://www.youtube.com/watch?v=b_j_q_2Za2E
Ott ülnek a gépek elött a NAV-osok,és szépen nézik hogy mennyibe kerül az adott cucc.
Persze nyílván nem bontják fel az összeset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!