Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Járhat nekem valami támogatás?

Járhat nekem valami támogatás?

Figyelt kérdés

Ha apám elment és itt hagyott, hogy tartsam el magam akkor jár nekem valami? Németországba ment. A számlákat fizeti, de kaját nekem kell és suli mellett nagyon nehéz dolgozni, tanulnom kéne mert utolsó évem, de helyette dolgozom :( A kapcsolataim is romlanak a folytonos fáradtságom miatt, meg azért nem minden számlát ő fizet...

Nem tudom, hogy jár e ilyenkor valami.

Szerintem nincs bejelentve, idehaza hogy külföldön dolgozik, ha elmegyek szociális helyre akkor nyilván kiderül, olyankor lesz valami?

Nem tudom mit tegyek, nincsennek rokonaim.

2018. szept. 23. 09:52
 1/7 anonim válasza:
100%
Hány éves vagy? Milyen iskola utolsó éve?
2018. szept. 23. 09:55
 2/7 anonim ***** válasza:
55%
Ha nagykorú vagy, az ő lakásában élsz, és fizeti a számlákat, akkor mást nem tudom mit szeretnél meg kapni. Rokontartas igényelhetsz, az olyan havi 5-10e, de nyilván akkor költözhetsz, de minimum fizetheted magad a szamlakat
2018. szept. 23. 09:57
 3/7 anonim ***** válasza:
59%
Mennyi idős vagy? ha elmúltál 18, akkor elvben rokontartásra jogosult vagy, pláne ha még tanulsz, de az nem nagy összeg, ha a számlákat fizeti, akkor avval gyakorlatilag szerintem letudta a "kötelező" részt, valószínűleg az több is, mint amit megítélnének.(Az már más kérdés, hogy erkölcsileg ez mennyiben kifogásolható és miért nem képes gondoskodni az egy szem gyerekéről, nyilván keres annyit, hogy megtehetné.) Már ha perre viszed, de akkor sanszosan számlát se fizet majd és ott leszel a megítélt 20 ezerrel, hogy a rezsit sem bírod fizetni. Anyukád nem él? rokontartásra mindkét szülő kötelezhető, de nem tudom, ebben az esetben jobb lenne vele megállapodni. A törvények/jog kategóriában jobban járnál, kérd, hogy helyezzék át, megteszem én is. sajnálom a helyzetedet. Önkormányzatnál talán lehet intézni valamit, de ott is az egy háztartásban élők keresetét nézik, ergo nem tudom mit lehet evvel a németországi munkával kezdeni, mert az összjövedelmet igazolni kell. Ha egy személyes háztartásnak jelented be magad, összegszerűen megnevezve a kapott anaygi segítséget (rezsi), akkor lehet, de nagyon szőrszálhasogatóak.
2018. szept. 23. 10:00
 4/7 anonim ***** válasza:
76%
Ilyen kérdésnél nem ártana lép leírni hány éves vagy.
2018. szept. 23. 10:09
 5/7 anonim ***** válasza:
44%
Ha elmúltál 18, akkor így is rengeteget segít, a lakásában laksz és fizeti a számlákat nem is tudom még mit szeretnél?
2018. szept. 23. 10:11
 6/7 A kérdező kommentje:
18 vagyok és esetleg tovább tanulni szeretnék, mindegy nem lényeges.. Elis ment a kedvem az egésztől... Nem csak a kajám kell állnom... 60 ezer a szalagavató amit legszivesebben kihagynek, ott a net , az aram es valami random számla amit nekem kell fizessek, mert azokat nem tudta elintézni és emellett járjak napi 8 órár suliba. Mindennapom azzal megy el, hogy suli után rohanok a munkába , hogy ne késsek.. De végülis igaz, örüljek , hogy éppen csak tudok valamennyit tanulni, hogy szociális életem már nincsen, hogy a barátnőm is már elakar hagyni ahogy a barátaim, mert állandóan dolgozom , de tényleg miért is panaszkodhatnék, elnézést a kérdésért, maradok a lelkinyomoromban.
2018. szept. 24. 21:41
 7/7 anonim ***** válasza:
Értem, hogy nem tetszik, kérdező, de ha 1i vagy, ez így is rengeteg támogatás. Indíthatsz pert rokontartasert, de onnantól csak azt fogod kapni. Kereshetsz majd magadnak albérletet, fizetheted a számlákat, mindezt kb 10e forintból havonta
2018. szept. 25. 06:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!