Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Követelhetnek tőlem pénzt egy...

Követelhetnek tőlem pénzt egy lejárt újság-előfizetés miatt, ha nem fizetem be az előfizetési díjat, de az újságot azóta is küldik?

Figyelt kérdés

Kb. másfél éve előfizettem egy elég drága újságra. Akkor előre kérték az egy éves előfizetési díjat. Aztán egyre rosszabbak lettek a számok és egy év után, amikor küldték az újabb csekket, már nem fizettem be. Viszont az újságot azóta is küldik, benne a csekkel.

Én úgy értelmezem, hogy az előfizetés lényege, hogy előre fizetek, és ha nem, akkor nem kapom meg, nem kell külön lemondani.

Persze lehet, hogy azért küldik, hogy kapjak újból kedvet és fizessek elő újból.

De nem tudom, hogy nem fogják-e esetleg tőlem valamilyen végrehajtó útján követelni a be nem fizetett előfizetési díjat, mert ezt nagyon nem szeretném.

Van ezzel kapcsolatban valakinek tapasztalata, vagy konkrét ismerete?

2018. szept. 19. 07:48
 1/3 anonim ***** válasza:

Jó lenne tudni, hogy milyen szerződést írtál alá velük.

Alapfelállásban lehet, hogy le kell mondanod az előfizetést, amíg nem teszed meg az előfizetés él (az egy dolog, hogy épp nem fizetted be, de él, és követelhetik tőled).

Amennyiben viszont a szerződésben csak arról az időszakról van szó amelyet ténylegesen kifizettél, akkor nem követelhetik utólag.

2018. szept. 19. 08:13
 2/3 anonim ***** válasza:
93%

"De nem tudom, hogy nem fogják-e esetleg tőlem valamilyen végrehajtó útján követelni a be nem fizetett előfizetési díjat"

És mi lenne, ha nem itt a gyakorin érdeklődnél random emberektől, hanem EGYSZERŰEN FELHÍVNÁD TELEFONON AZ ÚJSÁG SZERKESZTŐSÉGÉT???

Vagy ahol előfizettél.

Frankón nem tudom megérteni, hogy miért jobb félni a behajtástól, a gyakorin kérdezősködni, mint felemelni azt a nyomoronc telefont és 1 perc aélatt rövidre zárni a dolgot?

Tényleg ennyire szokatlan, hogy KÖZVETLENÜL ott intézzük a dolgainkat, ahol elkezdtük???

2018. szept. 19. 08:26
 3/3 anonim ***** válasza:
Ja és nem kekeckedésből írtam a 2-es hozzászólásomat, csak szeretném elérni, hogy az emberek megértsék: ha telefonos tartozás van, akkor nem fogjuk tudni itt a gyakorin megmondani, hogy miért? Ha a bank levon valamit, akkor max csak találgatni tudunk, de a számlatörténetet csak az adott ember tudja megnézni, illetve a bankban csak neki mondják meg, miért vontak le? stb.
2018. szept. 19. 08:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!