Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Válság esetén mit lehet tenni?

Válság esetén mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
egyre többen mondják hogy 2008 után újra válság fenyeget minket. Mit lehet tenni pénzügyileg ilyenkor? mibe érdemes rakni a pénzt ha nem szeretném elveszíteni? esetleg hogy lehet ezen még keresni is? jelenleg ingatlanban van a vagyonom 95%-a, érdemes lenne valami másba átrakni elővigyázatosságból?
2018. szept. 19. 00:50
 1/6 anonim válasza:
Attól függ, hogy milyen válság lesz. 2008-ban az amerikai ingatlanpiac bedőlése váltotta ki. Ha nem szeretnéd elveszíteni, akkor én a helyedben kp.-ban tartanám, mert akkor nincs rá kockázat, hogy a bank ne tudjon fizetni neked. Keresni rajta sortolással tudsz. Ez tulajdonképpen egy fogadás, ami akkor fizet, ha bedől az a piac, ami ellen sortoltál (ajánalom a Nagy dobás c. filmet). Egyébként szerintem nem baj, ha ingatlanban van a vagyonod, elvileg fellendülőben van Mo.-n is az ingatlanpiac (bár 2008-ban is ezt mondták).
2018. szept. 19. 01:16
 2/6 anonim ***** válasza:

Pénzügyi alaptörvény, hogy soha ne tartsd egy helyen a pénzedet! (ha bedől, megy az egész)

Kérdező, jól érzed valamibe át kéne tenni egy részt: hogy mibe, arra igazán jó tanácsot senki nem tud adni, mivel senki nem lát a jövőbe.

Én anno 312-nél vettem Eurót, hogy legyen címszóval - nem jártam rosszul vele, egyenlőre. De ki tudja, a jövőben mit fog csinálni? Széthullik az Unió vagy megerősödik? Te tudod rá a választ? Mert én nem.

Van, aki az aranyra esküszik.

Mindenesetre egy dolgot mondhatok még és ezt azért érdemes megfontolnod: tats likvid - azaz könnyen mozgatható pénzt is, mert válság esetén sokkal nehezebben szabadulsz meg az ingatlanoktól - míg egy aranyat bármikor el lehet adni, pénzzé lehet tenni.

2018. szept. 19. 09:13
 3/6 anonim ***** válasza:

1./ Biztos pénzügyi lábakon álló valuta

2./Könnyen és gyorsan mozdítható/eladható vagyontárgy(a lakás nem ez) ilyenek a komoly műértők által preferált képek. Mert válság esetén is vannak azok, akik alig érzik meg, akkora vagyont, műkincseket birtokolnak.

2018. szept. 19. 09:36
 4/6 anonim ***** válasza:

"Ez tulajdonképpen egy fogadás, ami akkor fizet, ha bedől az a piac, ami ellen sortoltál (ajánalom a Nagy dobás c. filmet). "

Azt vagod, hogy amig a bedoles be nem kovetkezik, folyamatosan veszited a penzt?

2018. szept. 19. 09:48
 5/6 A kérdező kommentje:

igen tudom mi a shortolás és láttam a nagy dobást is, szerintem zseniális film viszont én ezt egy nagyon szakértelmet követelő lépésnek találom, ennyire nem vagyok biztos magamban sajnos. Jelenleg butaság lenne kiszállnom az ingatlanjaimból mert albérlet hozza a pénzt valamint mivel Debreceni vagyok és a BMW gyár most igencsak jó hír nekem további árnövekedésre számíthatok. Viszont nem akarok kapzsi se lenni mert lehet nagy bukfenceket nyomni.

Nekem így hirtelen olyan ötleteim voltak hogy kiszállok az ingatlanból és befektetem olyan cégekbe amik elég nagyok és olyan tevékenységet folytatnak ami válság idején is szükséges pl: élelmiszer,szemétszállítás,mezőgazdaság. A készpénzzel kapcsolatban meg a szuperinflációtól félek :/

2018. szept. 19. 10:03
 6/6 anonim ***** válasza:

"befektetem olyan cégekbe amik elég nagyok és olyan tevékenységet folytatnak ami válság idején is szükséges pl: élelmiszer,szemétszállítás"

Nos, a szemétszállítás épp készül becsődölni sok helyen - ebbe tuti nem fektetném a pénzem.

Az élelmiszerről meg annyit: az igaz, hogy enni kell, DE!! amikor munkanélküli lettem, volt az életemnek egy olyan szakasza, amikor piszok szegény voltam: ha hiszed, ha nem, 1 hét alatt nem gyűlt össze 1 bevásárlószatyornyi szemét. Olyan szegény voltam, hogy már szemetem sem volt :D Képzelheted, akkor milyen "sokat" ettem. Lefogytam 12 kg-ot, ismerőseim mondták: húúú, milyen szépen lefogytál, hogy csináltad??, Milyen fogyókúra?? Mire a válasz: nem ettem. Persze arcukra fagyott a mosoly.

Szóval ezekkel csak óvatosan...

2018. szept. 19. 10:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!