Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Szóbeli szerződést hogyan...

Szóbeli szerződést hogyan lehet bizonyítani?

Figyelt kérdés

Pénz kölcsönadásáról van szó, nem kis összegről, tanú nincs.

Mondhatni semminek nincs nyoma, sajnos megbíztam benne mert régóta ismerem, tanú nincs.

Ilyenkor mégis mi van, egy szóbeli szerződést hogyan lehet bizonyítani jogilag ??

2010. jún. 22. 19:08
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Az nem bizonyiték, hogy a kezébe adod a pénzt - ugyanis nyugodtan mondhatja, hogy TE tartoztál NEKI és ekkor adtad vissza.
2010. jún. 24. 15:38
 12/13 A kérdező kommentje:

nos azóta van egy kb 50 perces diktafon felvétel, ami elég rossz minőségű, mert a zsebemből csak így sikerült h ne legyen gyanús, de majdnem végig kivehető amit mond és abban meg elismer mindent, nyilván kettőnk közt nem tagadta, de a kamerafelvétel kapcsán igazad volt, valóban csak pogfánröhög, és azt mondja, h majd azt fogja állítani h én tartoztam neki ......

úgyhogy most akkor a diktafonfelvételben bízok, de azért nagyon durva ez a bürökratikus eltökítés, és a hang kérdése pedig én nem értem, hát lehet kérni hangszakértőt stb, mégse a középkorban vagyunk

nem ??

2010. jún. 26. 08:12
 13/13 anonim válasza:

Ha a bürokrácia túl sokat ül az ügyön, azt mindig meg lehet pörgetni pl. azzal, hogy benyújtasz olyan doksit ami alapján a bíróság illetékessége nem lehet kérdéses.

Csak az emberek 90%-a töketlen, illetve sajnál egyszer 5.000 Ft-ot kifizetni egy ügyvédnek, aki felhomályosítani arról, hogyan járhatna gyorsabban az ügy végére. Sebaj, így az 5.000 helyett majd kifizet 25.000-et perköltségként az ügy elhúzódása miatt. De hát ő jobban tudja...

2013. jún. 10. 10:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!