Nem tudom már kitől kapnék választ a kérdésemre? A NYUFIG nem veszi fel a telefont? (Többi lent)
Eddig nappali képzésre jártam, kaptam árvaellátást. Végeztem a képzéssel, jött a papír amit kitöltve vissza kell küldeni. Van egy olyan rész rajta, hogy felnőttképzés esetén töltendő ki. A NYUFIG oldalán is találtam egy ilyet a gyakori kérdések között : Tanulmányaimat felnőttképzés keretében, heti 15 órában folytatom. Jogosult vagyok-e árvaellátásra?
Az árvaellátásra jogosulttá válhat, amennyiben az oktatás nem távoktatásban folyik, és az árvaellátásra jogosító egyéb feltételek fennállnak. A Tny. 55. § (3) bekezdésének b) pontja szerint a felnőttképzésben folytatott tanulmányok abban az esetben jogosíthatnak árvaellátásra, ha a felnőttképzés nem távoktatási formában zajlik, és az oktatás heti átlagos óraszáma eléri a hét órát.
Viszont felhívtam egy ilyen felnőttképzést indító helyet, ahol azt mondták nekem, hogy ez fizetős tanfolyam és nem tudnak adni igazolást. (Mondjuk nem azt kértem , hanem hogy kitöltik-e a papíromat.)
És mivel fizetősre mennék, jó lenne tudnom, hogy kapok-e támogatást ami részben fedezi a tanfolyam árát.
Most mégis mit kéne tennem?:/
Köszi ha végigolvastad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!