Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Nem tudom már kitől kapnék...

Nem tudom már kitől kapnék választ a kérdésemre? A NYUFIG nem veszi fel a telefont? (Többi lent)

Figyelt kérdés

Eddig nappali képzésre jártam, kaptam árvaellátást. Végeztem a képzéssel, jött a papír amit kitöltve vissza kell küldeni. Van egy olyan rész rajta, hogy felnőttképzés esetén töltendő ki. A NYUFIG oldalán is találtam egy ilyet a gyakori kérdések között : Tanulmányaimat felnőttképzés keretében, heti 15 órában folytatom. Jogosult vagyok-e árvaellátásra?

Az árvaellátásra jogosulttá válhat, amennyiben az oktatás nem távoktatásban folyik, és az árvaellátásra jogosító egyéb feltételek fennállnak. A Tny. 55. § (3) bekezdésének b) pontja szerint a felnőttképzésben folytatott tanulmányok abban az esetben jogosíthatnak árvaellátásra, ha a felnőttképzés nem távoktatási formában zajlik, és az oktatás heti átlagos óraszáma eléri a hét órát.

Viszont felhívtam egy ilyen felnőttképzést indító helyet, ahol azt mondták nekem, hogy ez fizetős tanfolyam és nem tudnak adni igazolást. (Mondjuk nem azt kértem , hanem hogy kitöltik-e a papíromat.)

És mivel fizetősre mennék, jó lenne tudnom, hogy kapok-e támogatást ami részben fedezi a tanfolyam árát.

Most mégis mit kéne tennem?:/

Köszi ha végigolvastad!

2018. szept. 11. 15:26
 1/5 anonim válasza:
Ha nem tudnak adni igazolást, akkor valószínűleg a papírokat sem töltik ki.
2018. szept. 11. 15:29
 2/5 anonim ***** válasza:
OFF: a témában nem tudok segíteni, de egy ötlettel igen: amikor hosszúnaposok, a végefelé próbálkozz, nekem több alkalommal sikerült. Nappal olyan zsúfolt a vonal, hogy egyszerűen nem jutsz hozzá. ON
2018. szept. 11. 15:47
 3/5 anonim ***** válasza:
A felnőttoktatásban akkor jár, ha van tanulói jogviszonyod, nem pedig felnőttképzési szerződést kötöttél.
2018. szept. 11. 16:51
 4/5 A kérdező kommentje:
A papíron ezt írják : Felnőttképzés a jogszabályban meghatározott természetes személyes iskolarendszeren kívüli képzésre irányuló tevékenység. A felnőttképzéstfelnőttképzés folytató intézménynek a felnőttképzésben részvevő személlyel felnőttképzési szerződést kell kötnie.
2018. szept. 11. 17:16
 5/5 A kérdező kommentje:
Természetes személyek*
2018. szept. 11. 17:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!