Házasság utáni vagyon? Fele- fele? Hogy is van ez?
Pár hónap múlva összeházasodom a párommal utána elkezdenénk építkezni. Nekem van egy építkezési telkem amit a szüleimtől kaptam ajándékba. Az építkezésbe a parom kb 50% adna és én meg 20%ot a maradék 30%ra meg kölcsönt vennénk fel, ami az én nevemen lenne. A párom szerint ha összeházasodunk akkor szét kellene iratnunk a telket kétfelé, de persze ez nekem annyira nem tetszik meg a szüleimnek sem. A ház is két néven lenne, de ő ezt nem érzi igazságosnak, mert ha a telek csak az én nevemen van akkor a ház miert legyen két néven ha ő adja a pénz nagyobb reszet. Hogyan lenne ez igazsagos ? Fizesse ki a szüleimnek a telek felét és irassuk a telket két névre ?
Köszönöm a válaszokat
28/N
Én ezt nem is értem.
Az építési telek, miután beépül már nem telek lesz, hanem lakóház, udvar. Ez fog szerepelni a tulajdoni lapon.
Tehát alapesetben a telek és a ház tulajdonosa nem fog eltérni.
Magyarul, ha a ház felépítése után leajandekozod neki az ingatlan felet akkor a telek fele l
lis az övé lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!