Közös költség fizetése?
Márciustól boltnak bérelek egy lakótelepi garázst.
A tulaj azt mondta, decemberben kell fizetnem 30 ezret, közös költségnek, éves díj.
Most ez hogy van? Mire fel kell ezt fizetnem?Nekem kell fizetni, a bérlőnek, vagy akié a garázs?
Mi ez az összeg? Kié lesz?Mire használják?
A garázson nincs ablak, amit kicserélnének, az ajtót is én csináltattam meg saját pénzből, én festettem ki a helyiséget, az ajtó előtt én sepregetek, mosok fel naponta. Kukám nincs, a szemetemet hazahozom itthoni kukámba.A víz, áram, fűtésdíjat külön fizetem a tulajnak.Akkor mire kellene ezt fizetnem?
A társasházakban létező intézmény a közös költség. A társasház iratai tartalmazzák, hogy mire költik és általánosan elfogadott, hogy minden ingatlantulajodnos fizeti. Van, ahol négyzetméter arányosan, van, ahol darab darab. Sok dologra fel lehet használni, pl. az ingatlan állagmegóvása (kívül is, nem csak belül! pl. vezetékek cseréje, stb..).
De visszatérve a te problémádra a közös költség a TULAJDONOS kötelezettsége. Ezt rád, mint bérlőre akkor háríthatja át, ha a szerződésben megegyeztetek, hogy a bérleti díjon felül te a kk-t is fizeted. Ha nem akkor így járt, fizesse maga.A közös költség NEM a rezsi része.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!