Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Jól számolom a nettó fizetésem?

Jól számolom a nettó fizetésem?

Figyelt kérdés

Diákmunkán vagyok, nem diákszövetkezetnél, így 15% helyett, a normál 33 %-ot vonják le. A bér 103500 ft/hó bruttóban. Én 3 hétig vagyok napi 6 órában. Ha jól gondolom, ez a bér 8 óra munkaidőre vonatkozik(ugye?). Na most akkor a bérem elvileg 103500*0.66*0.75*0.75, azaz kb.38000 ft, ami órabérben 457 forint, ami jóval kevesebb a minimálbérnél. (Ha jól tudom, 670 ft/óra). Hogyha esetleg rosszul gondolnám, és 6 órával számolták a bruttót, akkor az 103500*0.66*0.75, azaz 51232 ft. Hogyha ebből is kiszámolom az órabért, akkor az 607 ft/óra, ami megint csak kevesebb, mint a minimálbér.

1 szünnapom van.

2018. júl. 9. 12:39
 1/1 anonim ***** válasza:

A minimál órabér bruttó(!) 794forint.

"Ha jól gondolom, ez a bér 8 óra munkaidőre vonatkozik(ugye?)"

A munkaszerződésbe mi van irva? Ha van bele írva, hogy 6 orphan alkalmaznak és a bruttó alapbéred ennyi, akkor az 6 órára vonatkozik.

2018. júl. 9. 12:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!