Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek mit csináljak?...

Szerintetek mit csináljak? Maradjak itt vagy mennyek vissza egyetemre Germanisztika szakra. Mennyi lenne azzal a fizetésem kb?

Figyelt kérdés

Sziasztok 23 éves (szüleimmel élek.) vagyok és a Tescónál dolgozom 4 órába ezzel keresek olyan 60-et, ezen kívül ápolásin vagyok az értelmi fogyatékos nővéremmel ami megint olyan 30e valamint a faluban hordom az újságot 50-e ért havonta. Ha a tescós juttatásokat is beleszámítom meg az adó vissza térítést amit kapok minden évben és elosztom akkor kb 150e-t keresek nettóban úgy hogy dolgozom kb napi 5-6 órát + az 1 óra bejárás kocsival. Pesttől kb 25-30km-re lakom. Azt kell tudni, hogy lehet ápolásin vagyok de csak névleg, a nővérem értelmi fogyatékos de nem kell vele annyit törődni mint azt hinnétek. kb egy 12-13 éves gyerek szintjén van. Ha kérünk tőle valamint vagy megcsinálja vagy nem, leginkább csak tévét néz eszik iszik alszik, szóval elvan.

Na szóval 150-et keresek egy hónapban tescós árufeltöltőívél és van egy csomó szabadidőm. Azt kell tudnotok hogy csak érettségim van, Német b2-es nyelvvizsgám és egy Angol B2-es írásbeli nyelvvizsgám. Eredetileg Japán szakos hallagató voltam a Károlin de otthagytam 3 éve. Most azon gondolkozom, hogy jövő februárban jelentkezem újra egyetemre germanisztika szakra. Elég régóta nem használtam a németet de van rá több mint egy évem,hogy felfrissítsem. Azon gondolkoztam, hogy Germanisztika Diplomával valamint ha a jövőben ha leteszem az angol szóbelit is akkor mennyit kereshetek havonta? Érdemes vissza menni egyetemre? A szüleim támogatják és a napi inga is kb 3 óra lenne be Pestre szóval kibírható, vagy akár ott a koli is....

Ha viszont maradok itt a Tescónál igaz, hogy aránylag jó a fizetésem de egy az, hogy eléggé lenézik a nők a munkám másik az, hogy ott ismerkedésre is van lehetőség... míg jelen pill a napi rutinom abból áll, hogy felkelek 5-kor kihordom az újságot, 8-ra bemegyek a Tescóba, délig dolgozom és fél 1 re otthon vagyok... majd egész nap a gép előtt ülök vagy olvasok... kiadásaim nagyon nincsenek, fizetek muteréknak rezsit ami havi 40 valamint 10 a bejárás durván, veszek ezt azt amit néha akarok de még így is legtöbbször marad havi 80-em.. jogsim van, kocsim van.. durván 200-em van a bankba spórolva jelen pill... viszont se ismerkedni nem lehet a környéken, se semmi értelmes hely nincsen... max a szomszéd faluban van egy egész jó kalandpark... halálra unom a fejemet, magányos vagyok...

2018. márc. 30. 13:42
 1/5 anonim ***** válasza:
53%

Láthatóan ez a helyzet untat és szeretnél

előre jutni az életben.

Igen, érdemes visszamenni az egyetemre. A szüleid is támogatnak. Mire vársz még?

Ha maradsz ebben a helyzetben akkor egy unalmas, langyos kis életed lesz, szinvonalasabb párkapcsolatot kialakítani sem lehet így.

Menj, tanulj! A nyelvtudás nagyon hasznos, nem beszélnek még most sem olyan sokan nyelveket, hogy ne boldogulhass.

2018. márc. 30. 14:03
 2/5 anonim ***** válasza:
80%

"Eredetileg Japán szakos hallagató voltam a Károlin de otthagytam 3 éve."

Én azt nem értem, miért nem inkább azt fejezed be?

Lehet, többre mennél vele, mint a germanisztikával.

Japán + az angolt felfejlesztenéd - ez a kettő együtt erős párosítás lehet.

Némettel jobbára multikhoz tudnál menni, de angol-német párosítással szerintem telítettebb a piac, mint az angol-japán. De ez csak az én véleményem.

De ha nem nyelvet választasz, akkor akár levelezőn is végezhetsz valamit.

2018. márc. 30. 14:20
 3/5 A kérdező kommentje:
Hát eléggé, semmi érdekes nincs it a közelben... Gondolkodtam, hogy keresek állást Pesten és oda költözök de az árak úgy elvannak szólva, hogy az hihetetlen... míg itt a pénzemből tudok házat építeni jövő nyárra akár, főleg mivel a szülők is be szálnak elvégre egy része garázs lesz. Lesz végre privát szférám szóval fölösleges felköltözni. Azt a pénzt amit albérletre szánnék rögtön házra tudnám fordítani. Emellett pedig ha egyetemre megyek és ha már úgyis ott vagyok könnyebb eljutni bárhova, ismerkedni, szocializálódni, mozi, színház, állatkert meg minden van pesten és budapesti bérlettel bárhova el lehet jutni... Sokkal több lehetőség van ott. Bár, hogy germanisztika diplomával pontosan mit lehet kezdeni azt nem tudom... Anno a német tanáromnak általánosban volt csak diplomája de ha jól emlékszem most már ahhoz is kell tanári diploma :S Bár azzal a diplomával valamint angol, magyar nyelvtudással akár németbe is kiköltözhetek....
2018. márc. 30. 14:21
 4/5 A kérdező kommentje:
2.nak Azért mert a Károli nekem nem jött be 3 évvel ezelőtt. Az egyetem elég gettósnak tűnt és nagyot csalódtam benne. Az előadóknak nem volt sokszor mikrofonja, nem lehetett rendesen hallani mit mond, sokszor előfordult, hogy nem volt üllőhely mert túljelentkezés volt a szakon és nem fértünk el... A kimondott japánnal foglalkozó előadásokon kívül az összes nagy csalódás volt. Rendesen egy sima pdf-ből olvasott fel a csávó amit bárki letudott szedni a net-ről..., az épületet egyfolytában renoválták és a fúró,flex és kalapáláson kívül semmit nem lehetett hallani... ha becsuktuk az ablakot akkor jobb volt de 15-20 perc után nem volt szimplán elég levegő a 150 hallgató számárra egy 15x10-es teremben és mindenki bealudt, bevallom köztük én is... természetesen ezzel nem az egyetemet akarom ócsárolni meg ilyesmi de nekem mint vidéki srácnak akinek nagy elvárásai voltak az egyetemmel eléggé kiábrándító volt... Az éltére meg nem volt elég pontom... 11.ben jött egyáltalán az ötlet, hogy egyetemre kéne menni addig csak lézengtem... majd bevettem a fejembe, hogy ha megyek egyetemre akkor már olyanra mennyek ami érdekelt is volna azaz a japán... cél volt, hogy jól duplázzak érettségin, hogy felvegyenek... meg is let... viszont érettségin a választott tantárgyam a rajz volt.. ami eléggé behatárolja a kilátásaimat. Történelemre meg Németre hajtottam és aránylag jó lett... viszont most, hogy már nincs a hátrányos helyzetű papírom (most már nem vagyok suliban, fater és mutter is dolgozik szóval mínusz 40 pont ha jól emlékszem. ) Szóval oda pláne nem vesznek fel. A Károlira meg vissza menni nem szeretnék bár lehet 3-4 év alatt megváltoztak a körülmények... Viszont így is csak 330 pontom van ami germanisztikához az elmunt 3-4 évben elég volt, szóval reménykedem most is elég lesz. Valamint lehet leteszem még az angol szóbelit előre és az még 28 pont csak, hogy nagyobbak legyenek az esélyeim... Szóval nehéz dió...
2018. márc. 30. 14:42
 5/5 anonim ***** válasza:
58%
Némettel és angollal dolgozom ssc nem, augusztusban kezdtem 300 bruttoval, sikerül valtanom, júniusban megyek a másik céghez ott 450 lesz a bruttó, szerintemegeri tanulni
2018. márc. 30. 23:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!