Szerintetek mit csináljak? Maradjak itt vagy mennyek vissza egyetemre Germanisztika szakra. Mennyi lenne azzal a fizetésem kb?
Sziasztok 23 éves (szüleimmel élek.) vagyok és a Tescónál dolgozom 4 órába ezzel keresek olyan 60-et, ezen kívül ápolásin vagyok az értelmi fogyatékos nővéremmel ami megint olyan 30e valamint a faluban hordom az újságot 50-e ért havonta. Ha a tescós juttatásokat is beleszámítom meg az adó vissza térítést amit kapok minden évben és elosztom akkor kb 150e-t keresek nettóban úgy hogy dolgozom kb napi 5-6 órát + az 1 óra bejárás kocsival. Pesttől kb 25-30km-re lakom. Azt kell tudni, hogy lehet ápolásin vagyok de csak névleg, a nővérem értelmi fogyatékos de nem kell vele annyit törődni mint azt hinnétek. kb egy 12-13 éves gyerek szintjén van. Ha kérünk tőle valamint vagy megcsinálja vagy nem, leginkább csak tévét néz eszik iszik alszik, szóval elvan.
Na szóval 150-et keresek egy hónapban tescós árufeltöltőívél és van egy csomó szabadidőm. Azt kell tudnotok hogy csak érettségim van, Német b2-es nyelvvizsgám és egy Angol B2-es írásbeli nyelvvizsgám. Eredetileg Japán szakos hallagató voltam a Károlin de otthagytam 3 éve. Most azon gondolkozom, hogy jövő februárban jelentkezem újra egyetemre germanisztika szakra. Elég régóta nem használtam a németet de van rá több mint egy évem,hogy felfrissítsem. Azon gondolkoztam, hogy Germanisztika Diplomával valamint ha a jövőben ha leteszem az angol szóbelit is akkor mennyit kereshetek havonta? Érdemes vissza menni egyetemre? A szüleim támogatják és a napi inga is kb 3 óra lenne be Pestre szóval kibírható, vagy akár ott a koli is....
Ha viszont maradok itt a Tescónál igaz, hogy aránylag jó a fizetésem de egy az, hogy eléggé lenézik a nők a munkám másik az, hogy ott ismerkedésre is van lehetőség... míg jelen pill a napi rutinom abból áll, hogy felkelek 5-kor kihordom az újságot, 8-ra bemegyek a Tescóba, délig dolgozom és fél 1 re otthon vagyok... majd egész nap a gép előtt ülök vagy olvasok... kiadásaim nagyon nincsenek, fizetek muteréknak rezsit ami havi 40 valamint 10 a bejárás durván, veszek ezt azt amit néha akarok de még így is legtöbbször marad havi 80-em.. jogsim van, kocsim van.. durván 200-em van a bankba spórolva jelen pill... viszont se ismerkedni nem lehet a környéken, se semmi értelmes hely nincsen... max a szomszéd faluban van egy egész jó kalandpark... halálra unom a fejemet, magányos vagyok...
Láthatóan ez a helyzet untat és szeretnél
előre jutni az életben.
Igen, érdemes visszamenni az egyetemre. A szüleid is támogatnak. Mire vársz még?
Ha maradsz ebben a helyzetben akkor egy unalmas, langyos kis életed lesz, szinvonalasabb párkapcsolatot kialakítani sem lehet így.
Menj, tanulj! A nyelvtudás nagyon hasznos, nem beszélnek még most sem olyan sokan nyelveket, hogy ne boldogulhass.
"Eredetileg Japán szakos hallagató voltam a Károlin de otthagytam 3 éve."
Én azt nem értem, miért nem inkább azt fejezed be?
Lehet, többre mennél vele, mint a germanisztikával.
Japán + az angolt felfejlesztenéd - ez a kettő együtt erős párosítás lehet.
Némettel jobbára multikhoz tudnál menni, de angol-német párosítással szerintem telítettebb a piac, mint az angol-japán. De ez csak az én véleményem.
De ha nem nyelvet választasz, akkor akár levelezőn is végezhetsz valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!