Hogy kaphatok munkanélkülit?
Figyelt kérdés
Ha én mondok fel, akkor kapok munkanélküli álláskeresési járulékot?2010. jún. 17. 18:00
2/5 anonim válasza:
Ha egyéb törvényi előírásoknak megfelelsz,akkor ugyanúgy kaphatsz,bármilyen jellegű a felmondás.De szerintem nézzél inkább másik munkát,mert kevés is az összeg,csak 2-3 hónap múlva kezdik visszamenőleg fizetni és csak 3 hónapig jár.
3/5 A kérdező kommentje:
na akkor most melyik?
2010. jún. 17. 18:25
4/5 anonim válasza:
egyik se
jár a munkanélküli és havonta kapod, ha az elmúlt 4 évben volt legalább 200 nap bejelentett munkaviszonyod...az összeg az átlagfizetésed függvénye, de az első 3 hónapban legfeljebb a minimálbér 120 %-a, de min a minimálbér 60 %...90 nap után a minimálbér 60 %-a...az, hogy hány napra kapod, attól függ, milyen hosszú munkaviszonyt tudsz igazolni, ha folyamatosan 4 évig dolgoztál, az elmúlt 4 év során, akkor 270 napra kapod, ha kevesebb ideig, akkor arányosan csökken....
de ne mondj fel addig, míg nincs másik munkád, nem olyan egyszerű melót találni mostanság
5/5 A kérdező kommentje:
bőven megvan. de közbe voltam egy hétig munkanélkülin. az baj?
2010. jún. 17. 19:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!